Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

De lokale politie van Knokke werkt ook deze zomer terug samen met hun Nederlandse collega’s voor de aanpak van overlast door Nederlandse jongeren in de badplaats. Ook de Nederlandse politie te paard wordt daar ingezet.

In de Rochesterlaan in Gistel heeft het maandag gebrand in een loods. Een grijpkraan had er vuur gevat. Tijdens de bluswerken werd de weg een tijdlang afgesloten.

Aan de Vlaamse kust kregen de strandredders in alle badplaatsen 325 meldingen binnen van verloren gelopen kinderen. Door het tegenvallende weer in juli waren het er aanzienlijk minder. Maar intussen is de zomer dus wél in het land. Maandag was het al een drukke dag voor de strandredders. De temperatuur van het zeewater is inmiddels opgelopen tot negentien graden.

Tijdens de Verloren Hoekfeesten in Brugge, die duren tot vandaag met damesvoetbal Club-Cercle vandaag, hebben de Verloren Diva’s afscheid genomen van hun fans. Ze stonden er voor het laatst op de planken. Voor de gelegenheid kwam Benny Scott er ook eventjes meezingen. De groep mocht de voorbije jaren heel wat optreden in en rond Brugge.

Frank Valentino is nu zondag te gast bij Captain Dirk van de Old Steamer in Zeebrugge, aan de jachthaven. Elke zondagnamiddag van de maanden juli en augustus zijn er daar live-optredens gepland.

In de Zwinregio staat de lamsoor momenteel in bloei, in de volksmond beter gekend als de Zwinneblomme. Dat zorgt voor een paars bloementapijt. Er zijn regelmatig geleide wandelingen tussen de lamsoor in bloei.

Nu zondag zijn het terug Zandfeesten in Brugge. Ze zijn er al aan hun derde editie toe deze zomer. Er is nog een vierde editie in de maand september.

Maandagavond is op de snelweg E40 in Jabbeke een caravan beginnen slingeren achter de wagen die hem voorttrok. De bestuurder kon die niet meer onder controle houden en de caravan kwam tegen de middengeleider terecht. De caravan is totaal vernield.

En in Koksijde zal Marc Vandenbussche in oktober geen kandidaat burgemeester meer zijn. Hij stopt met politiek, een conclusie die hij nam na wat denkwerk tijdens zijn jaarlijkse vakantie. Vandenbussche zal de fakkel doorgeven aan jongere kandidaten. Sander Loones van de N-VA profileert zich meteen als kandidaat-burgemeester voor Koksijde.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.