Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Cercle Brugge heeft donderdagavond wat geschiedenis geschreven. Groen-Zwart heeft thuis met 1-0 gewonnen tegen het Schotse Kilmarnock en gaat zo door naar de derde voorronde van de Europa League. Daarin komen ze uit tegen het Noorse Molde. Nu zondag speelt Cercle voor de competitie thuis tegen KV Kortrijk. Voor eigen publiek moet het de competitiestart zien te redden.

Jong Male, actief in het provinciaal voetbal, is op zoek naar nieuwe kantinehouders. De vorige uitbaters zijn na afgelopen seizoen gestopt na enkele jaren. Kandidaten kunnen zich melden bij Franky Van Belleghem.

De parkeerterreinen van Campo Solar zijn na de onweersbuien van woensdagnacht even onder water gelopen. Vandaag start het event aan de Pijpeweg in Damme met heel wat dj’s en optredens van onder meer Bart Peeters en het Hof Van Commerce.

IKWV vraagt voorzichtig te zijn met het zwemmen in zee. Een 17-jarige jongen is overleden nadat hij op 18 juli voor de kust van Mariakerke in problemen was gekomen in zee. Hij was er samen met zijn 11-jarige broer. Eerder moest een jongen in Zeebrugge uit zee gehaald worden. IKWV vraagt niet te zwemmen in onbewaakte zones en ook niet buiten de openingsuren van de reddingsdienst.

In Oostkamp zijn er uitverkoopdagen bij Bloembinderij Van Herck, na het overlijden van één van de uitbaters. Ze waren samen de zaak gestart en nu is de zaak dicht.

De nieuwe attractie van Bellewaerde in Ieper is terug gesloten. Er zijn terug technische problemen aan de attractie. Amazonia kostte 14 miljoen euro en is een super investering voor het park. De attractie kent dus een valse start met de tweede sluiting in korte tijd. Ze blijft nu dicht voor onbepaalde duur.

De gemeente Knokke-Heist trekt naar cassatie tegen de bouw van nieuwe windturbines langs de A11 in Westkapelle. De gemeente wil het huidige zicht op de omgeving behouden en geen grote turbines op die plaats.

Tijdens de voorbije zomermaand juli zijn er 462 kinderen verloren gelopen. Het waren er het meest in Oostende en het minst in Zeebrugge. Ondanks het mindere weer zijn de cijfers toch hoger in vergelijking met vorig jaar. Toen noteerden ze aan zee 225 verloren gelopen kinderen.

De gemeente De Haan heeft flink geïnvesteerd in nieuwe dienstfietsen voor het gemeentepersoneel. Zo kunnen medewerkers zich in de zomer snel verplaatsen, wanneer het bijzonder druk is in de badplaats.

In de Revinzestraat in Torhout heeft het gebrand. Een kippenhok had vuur gevat. De brandweer was snel ter plaatse. De oorzaak moet een kortsluiting geweest zijn. Acht kippen zijn in de brand gebleven.

En langs de Zomerweg in Oudenburg is donderdagavond een vrachtwagen tegen een betonnen constructie van een hoogspannningscabine gereden. Er was geen hinder voor de stroomtoevoer maar het voertuig raakte flink beschadigd.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.