Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

In het Park Steevens in Assebroek Brugge werd woensdag een rolstoelschommel in gebruik genomen. Het gaat om een investering van 15.000 euro van de Stad Brugge. De vraag kwam van Jessika Bonami voor haar zoon Angelo. Omdat hij in een rolstoel zit kan hij niet op een attractie in een pretpark of bij het water aan zee geraken. Ze is bijzonder tevreden met de schommel. Het stukje speelplein kan afgesloten worden om te voorkomen dat andere kinderen daar gebruik van maken.

De brandweer van Knokke moest woensdagmiddag naar de Herfststraat in Heist. Er was brand uitgebroken in een woning in aanbouw. De brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen.

De MUG heli moest woensdag landen op de E40-autosnelweg in Gistel waar het tot een aanrijding was gekomen tussen een personenwagen en een vrachtwagen. De bestuurder van de personenwagen werd overgevlogen naar het ziekenhuis.

Een jongen van vijf jaar was woensdag weg gelopen tijdens een zomerkamp in Beernem. Hij slaagde er in om onopgemerkt weg te lopen en werd later opgemerkt op de brug boven de treinsporen. Passanten verwittigden meteen de politie.

Op 88-jarige leeftijd is in Brugge Jean De Jaeger overleden. Hij was vele jaren productiedirecteur bij CNH in Zedelgem, was 30 jaar lang stadsgids in Brugge en was ook actief bij de Brugse Amateurcineasten waar hij in de prijzen viel met zijn kortfilm over de Vlaamse Primitieven. De uitvaart is gepland op 14 augustus om 11 uur in de Sint-Salvatorskathedraal in Brugge.

Dit weekend is er Loppem Leeft met van vrijdag tot en met zondag optredens. Op de slotdag op zondag verwachten ze Patrick Hamilton, Edje Ska en Jan the Man. Er is deze zomer heel wat te beleven in Loppem met onder meer Loppem Zingt, Camph Loppem met militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en het kermisweekend met grote rommelmarkt op zondag.

En de chauffeurs bij De Lijn aan de Vlaamse kust zullen volgende week woensdag 14 augustus niet uitrijden met de trams en bussen. Ze willen respect van de directie. Onderhandelingen met de vakbonden zijn woensdag afgesprongen zodat de staking meteen aangekondigd werd. Het is niet duidelijk of het maar bij één dag zal blijven.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.