Voetpatrouille klist winkel- en gauwdief in Brugse winkelstraat

Voetpatrouille klist winkel- en gauwdief in Brugse winkelstraat

Een voetpatrouille van Politie Brugge kon de voorbije weken een winkel- en gauwdief op heterdaad betrappen en klissen in hartje Brugge. De voetpatrouilles van Politie Brugge bestaan uit 2 inspecteurs, die 7 op 7 afzonderlijk te voet patrouilleren in de zogenoemde ‘gouden driehoek’ in het historische centrum van de stad. Nabijheid en aanspreekbaarheid zijn hierbij van cruciaal belang.

Dat het in het toeristisch seizoen behoorlijk druk is in hartje Brugge hoeft nauwelijks gezegd. Voor de voetpatrouilles en het fietsinterventieteam van Politie Brugge valt er dan ook heel wat in het vizier te houden. Nabijheid en aanspreekbaarheid zijn hierbij de sleutelwoorden. Voorbijgangers, toeristen en handelaars kunnen de politiemedewerkers zo makkelijker aanklampen als ze met vragen zitten.

Uiteraard doen ze ook heel wat observatiewerk en hebben ze ook oog voor allerhande soorten inbreuken en overtredingen. Zo kon een voetpatrouille onlangs nog een winkeldief, waarvan melding werd gemaakt, observeren en op heterdaad betrappen. Ook de slachtoffers van een gauwdief enkele dagen later spraken een politieinspecteur te voet aan waarop heel kort na de feiten de verdachte bij de kraag werd gevat. Versterking kwam de gauwdief ophalen met de combi.

Burgemeester Dirk De fauw:

“We willen meer inzetten op laagdrempelige politie in Brugge. Er zijn sowieso dag én nacht patrouilles op de baan, maar in een combi is er logischerwijze enige afstand met de burger. Daarom zijn het fietsinterventieteam en de voetpatrouilles, die overdag het centrum doorkruisen, van cruciaal belang. Zo is Politie Brugge ook op het terrein meer aanspreekbaar.”

Korpschef Yves Rotty:

“In een stad met bijna 9 miljoen bezoekers per jaar moeten wij als Lokale Politie letterlijk tussen onze bevolking en haar bezoekers staan. Steeds behulpzaam, handhavend als het nodig is maar vooral ‘altijd waakzaam’.”

Foto©Politie Brugge

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.