Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Heden zaterdag is er in de Brugse binnenstad Benenwerk, een jaarlijks populair dansevenement. Dan kan je dansen op verschillende locaties. Er zijn heel wat dansinitiaties die gegeven worden door de mensen van de Brugse dansscholen.

Het cruiseschip de Carnival Legend deed de haven van Zeebrugge aan. Aan boord hadden ze meer dan tweeduizend toeristen mee. Die kozen voor een dagje Brugge. Volgende week worden er in Zeebrugge vijf cruiseschepen verwacht waaronder de Disney Dream.

In het woon- en zorgcentrum Westervier aan de Speelpleinlaan in Sint-Kruis kan je voortaan kamperen in de tuin. Dat is bijzonder uniek. Men mocht er al tal van gezinnen verwelkomen maar ook een jeugdbeweging. Ze moeten er wel de nodige stilte in acht nemen voor de bejaarde bewoners.

Op het strand van Zeebrugge waren donderdag heel wat inwoners en strandcabinehouders uitgenodigd voor het event Horizon op de terreinen van We Can Dance dat dit weekend nog een keer plaats vindt. Rotary Knook mocht donderdag heel wat andersvaliden ontvangen op hun dag aan zee met muziek op het festivalterrein.

Dit weekend is er in Zuienkerke en deelgemeenten de Kunstroute met kunstwerken van tal van kunstenaars op tal van verschillende locaties. De kunstroute kan je doen met de fiets. De route is 27 kilometer lang.

In Torhout is er dit weekend het Ka-Dans festival met optredens van zeven groepen uit 5 verschillende continenten. Alle optredens vinden plaats in Wijnendale en de galavoorstelling in de Brouckère. Zondagavond sluiten ze af met een verbroederingsfuif.

In Beernem is er dit weekend Statiekermis met foorattracties, optredens en op zondag een grote rommelmarkt in een organisatie van het Feestcomité Reigerlo.

Aan de Rotonde in Wenduine is er het event Retro sur Mer. Er is een vintagemarkt, er zijn foodtrucks, muziek en oldtimers. In Blankenberge is er het Hap Food Festival met 25 foodtrucks, het bezoek van topchefs in samenwerking met Njam tv en op zondag familiedag met een bezoek van Bumba.

Een voetpatrouille van de Brugse politie hebben een winkel- en gauwdief kunnen inrekenen. De agenten doorkruisen de voornaamste en drukste plaatsen in de stad. Ze kunnen snel tussenkomen. Ook een patrouille te fiets doorkruist dagelijks het centrum.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.