Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

De chauffeurs van De Lijn aan de Vlaamse kust en in de Westhoek staken vandaag. Slechts enkele kusttrams zijn vanmorgen uitgereden. Je kan de trams en de bussen die rijden online volgen via de website van vervoersmaatschappij De Lijn.

Het is vandaag niet druk aan de kust, ook niet op de treinen en dat in tegenstelling tot de twee vorige dagen waarbij duizenden mensen vanuit het binnenland afkoeling opzochten aan zee.

In Knokke is er ter hoogte van het Casino dinsdagavond nog een zoekactie geweest naar een vermeende drenkeling. Iemand zag een persoon de zee in gaan maar niet terugkeren. Die verwittigde de hulpdiensten die vervolgens alle middelen hebben ingezet. Uiteindelijk bleek de bewuste man toch zelf teruggekeerd te zijn

Volgende week is er de Vierdaagse van de IJzer, de vermaarde wandeltocht. De organisatoren hopen de 11.000 wandelaars te halen, met zowel burgers als militairen. Het aantal ingeschreven militairen is dit jaar gestegen, zo blijkt.

De kleinste politiezone van onze provincie, de zone Spoorkin die bestaat uit de gemeenten Alveringem, Lo-Reninge en Veurne, heeft voortaan een politiehond. Het is een meerwaarde op het terrein voor de West-Vlaamse politiezone in de Westhoek.

Brugge is koploper in het aantal laadpalen voor elektrische wagens. De voorbije maanden kwamen er heel wat nieuwe bij op tal van locaties, ook in de Brugse deelgemeenten.

Op de verkeerswisselaar van de E40 met de E403 in Brugge is dinsdagnamiddag een vrachtwagen gekanteld na een aanrijding met een personenwagen. Er was een tijdlang hinder op de wisselaar.

De uitbaters van het bekende café Pistolet in Assebroek hebben aangekondigd te zullen stoppen met hun zaak. Ze zoeken naar overnemers. Je kan er een belegde pistolet eten of afhalen en iets drinken.

In het Brugse Sint-Lodewijkscollege wordt deze week een groot schaaktornooi gehouden met 313 deelnemers uit 22 verschillende landen.

Nu zondag is er Landelijk Feest in Vivenkapelle met een grote rommelmarkt. Voor het eerst komen er foorattracties naar het Bradericplein.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.