Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Het is vandaag de vierde en laatste dag van de Vierdaagse van de IJzer. De wandelaars vertrekken vanuit Ieper waar ze ook aankomen. Donderdag was de start in Poperinge met een tussenstop bij Brouwerij Sint-Bernardus in Watou.

De Grenadier Guards komen in september naar Brugge. Ze zullen er een concert verzorgen in het Concertgebouw op het Zand in Brugge. Ze komen naar Antwerpen voor de feesten rond 80 jaar bevrijding. Ook in Brugge komt er een speciaal programma rond 80 jaar bevrijding.

Het wordt zondag een drukke dag voor Dansschool Ramon uit Assebroek. Hun groepen zijn zondag te zien in het Bloemencorso in Blankenberge en ook in de Gouden Boomstoet in Brugge.

Morgen worden in Blankenberge de praalwagens klaargemaakt voor dat Bloemencorso van zondag. Dan worden de vele bloemen gestoken op de wagens. Het publiek kan die voorbereidingen gaan bekijken op meerdere locaties. De Bloemenstoet is traditioneel de afsluiter van het zomerseizoen in Blankenberge.

In Waregem is donderdag de Koersefoor van start gegaan. Nieuw op deze kermis is de Big Splash zijn, de grote waterbaan van Bufkens Attractions. Die attractie staat voor het eerst in Waregem.

Cercle Brugge heeft donderdagavond met overtuigende 1-6 cijfers gewonnen tegen het Poolse Wilsla Krakow. De spelers landden vandaag terug op Oostende. Volgende week donderdag 29 augustus is er de terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion. Cercle gaat zo goed als zeker de Europa Conference League in.

In Zeeland zal er op 11 september vier uur lang geen busvervoer zijn door een vakbondsactie. Die morgen zullen er tussen 4 en 8 uur geen bussen rijden. De chauffeurs willen de regeling behouden waarbij ze vroeger op rust kunnen.

Op het evenementenstrand in Zeebrugge is er dit weekend het festival Bomboclat. Ze verwachten vele muziekliefhebbers twee dagen lang in Zeebrugge. Er wordt voldoende parking voorzien. Je kan ook kiezen voor de trein die vlak naast het strand stopt.

De brandweer van Gistel zet dit weekend de deuren open van hun brandweerkazerne. Ze stellen het wagenpark voor en houden tal van demonstraties. Volgende week zaterdag 31 augustus is er open deur bij de brandweer in Brugge, aan de Pathoekeweg.

In Loppem is er dit weekend kermis met op zondag de grote rommelmarkt. Ook in Jabbeke is er kermis. Daar is er morgen de Nacht van Jabbeke met tal van optredens en op zondag een foodtruckfestival.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.