Cercle – Wisla Krakow nu donderdag : stadsbestuur vraagt waakzaamheid

Cercle – Wisla Krakow nu donderdag : stadsbestuur vraagt waakzaamheid

Nu donderdag 29 augustus speelt Cercle Brugge KSV tegen het Poolse Wisla Krakow in de knock-outfase van de UEFA Conference League.

“De wedstrijd start om 20.00 uur in het Jan Breydelstadion en wordt beschouwd als een wedstrijd met verhoogd risico. Het bezoekersvak is volledig uitverkocht en er worden 1.500 Poolse supporters verwacht”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Traditioneel zakken de bezoekende supporters op de dag van de wedstrijd massaal af naar de binnenstad om zich voor te bereiden op de match. We verwachten dan ook heel wat supporters in het straatbeeld. Net zoals bij vorige Europese wedstrijden roepen we de handelaars in de binnenstad opnieuw op om die dag extra waakzaam te zijn.”

Vanaf 17.00 uur zullen de supporters in een stoet van de Markt naar de Vrijdagmarkt trekken om van daar met shuttlebussen naar het stadion te gaan. “Dit kan gepaard gaan met veel lawaai en het gebruik van pyrotechnisch materiaal (bommetjes en vuurpijlen). We vragen daarom met aandrang om geen papier en karton voor 18.00 uur op straat te plaatsen. Uiteraard houdt de lokale politie Brugge nauwgezet toezicht”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Cercle won de heenwedstrijd vorige donderdag in Polen met 1-6 en is eigenlijk al zo goed als geplaatst voor de Conference League.

Foto@Cercle Brugge

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.