Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Het is vanavond terug gemeenteraad in Brugge. Er staan 55 agendapunten op de openbare zitting gevolgd door 18 interpellaties over tal van onderwerpen.

In Brugge trok de Gouden Boomstoet zondag door de straten. De stoet werd vernieuwd. Er waren 40.000 toeschouwers in de binnenstad. Dit jaar was er maar één editie in plaats van twee. Er waren 1.600 figuranten die mee liepen waarvan heel wat Brugse verenigingen. Minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zat op de eretribune op de Markt.

De vernieuwingen in de Gouden Boomstoet van regisseurs Tom Ternest en Dominique Deckers kregen veel positieve reacties. Toch vonden bepaalde toeschouwers dat de Heilig Bloedprocessie mooier en stijlvoller is. De narren speelden bij deze stoet in op het volk en brachten heel wat mensen aan het lachen. Veel in de stoet draait rond het feestelijke gebeuren met het huwelijk van Margareta van York met Karel de Stoute.

In Blankenberge stond het weekend in het teken van bloemen. Op zaterdag werden de praalwagens voor de bloemenstoet aangekleed met bloemen en planten en zondag was er dan het grote bloemencorso.

Het was zondag een drukke zondag voor Dansschool Ramon uit Assebroek. Zij hadden groepen meelopen in de Gouden Boomstoet en in het Bloemencorso in Blankenberge. In september starten hun nieuwe lessenreeksen.

Zondag werd de Rodenbachtour voor oldtimers gehouden. De rit ging van Brugge naar Aalter en Oedelem. De opbrengst van deze rit gaat naar de MUG Heli.

In Heist en in Duinbergen moeten de inwoners van beide Knokse deelgemeenten hun leidingwater koken voor gebruik. Er werd namelijk een bacterie gevonden in het water. Er werden 27.000 inwoners van de gemeente via een sms verwittigd.

En in Knokke werd het internationaal vuurwerkfestival gewonnen door Denemarken. Het vuurwerk van zaterdag moest door de harde wind uitgesteld worden naar zondag. Het was dus gisteren pas de slotdag waarop de winnaar bekend gemaakt werd.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.