Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Op de eerste schooldag startten de spoorwegen met problemen op de spoorlijn tussen Brugge en Aalter. Ter hoogte van Beernem was er een probleem met de bovenleiding. De problemen zijn al zondag begonnen.  

De organisator van de boekenmarkten in Brugge, het Comité voor Initiatief, heeft een cheque van 500 euro geschonken aan de vzw Gandalf. Er was ook nog geld voor de lege brooddozenactie van Brugse scholen. 

De organisatie Koekelare Leeft lokte de voorbije dagen erg veel volk. De tent liep telkens vol. Maandag was er nog de afsluiter met een optreden van Metejoor. Zondag stonden Mama’s Jasje en Les Truttes op de planken in Koekelare. 

In april volgend jaar is er een wedstrijd rond het Zotste Gat van Brugge. De deelgemeenten moeten het daarbij tegen elkaar opnemen. In Dudzele zijn ze er alvast klaar voor en werd Olivier Strubbe al aangesteld tot baljuw. 

De opendeurdag van de Brugse brandweer was zaterdag terug een voltreffer. Er was bijzonder veel volk. Er waren de hele namiddag tal van demonstraties en ook de voorstelling van het wagenpark. De komst van de MUG Heli moest geannuleerd worden. Die maakte zaterdag zoals eerder al gemeld een noodlanding in een weide Langs de Moerkerksestenweg in Sint-Kruis. Er was ontstond aan boord een technisch defect toen de heli met een patient op weg was naar het ziekenhuis. De piloot kon de heli veilig aan de grond zetten. De patient werd vervolgens door een ambulance overgebracht.  

Er was zondag een melding van drie drenkelingen in De Haan. Ze waren gaan zwemmen in een onbewaakte zone en waren in de problemen geraakt. Reddingsboten en de NH90 heli werden ter plaatse gestuurd. Ze konden alle drie gered worden. 

Het was zondag met het warme en mooie weer nog behoorlijk druk op de stranden en de dijken. Voor de redders was het een drukke laatste vakantiedag met heel wat volk in zee.  

In Wingene trok zondag de Bruegelstoet door de straten. Het was een extra warme editie voor de 500 figuranten in de stoet. Het was al jaren geleden dat de stoet nog door de straten van Wingene trok.  

450 zwemmers hebben zaterdag deelgenomen aan de zwemdoortocht door Brugge met start aan het Sasplein. De zwemmers waren te zien aan de Langerei. Zowel recreanten als wedstrijdzwemmers kwamen aan de start.  

In Koksijde is het zondag tot een aanrijding gekomen tussen de kusttram en een personenwagen. De chauffeur en een inzittende hoogzwangere vrouw moesten door de pompiers uit de wagen bevrijd worden en werden door de hulpdienst 112 naar het ziekenhuis overgebracht.  

En in Torhout zaten zondag een 100-tal gezinnen zonder stroom nadat een landbouwtractor tegen een hoogspanningscabine was gereden. De stroom viel meteen uit in de hele buurt waarna het wachten was op de wachtdiensten om het euvel te verhelpen.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.