Persoone maakt etalage in kader van 80 jaar bevrijding

Persoone maakt etalage in kader van 80 jaar bevrijding

Topchocolatier Dominique Persoone maakte voor zijn zaak The Chocolate Line een etalage volledig in het thema van ’80 jaar bevrijding van Brugge’, met onder meer Canadese vlaggen, een buffel uit chocolade, persoonlijke familiefoto’s van de grootvaders die WO II meegemaakt hebben, artikels …

Burgemeester Dirk De fauw: “Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Brugge en het ommeland werden bevrijd door de Canadese troepen. We herdenken deze belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis tijdens het weekend van 7 en 8 september met verschillende publieksactiviteiten. Stad Brugge, samen met vele verenigingen, organiseert een bevrijdingsmars met authentieke legervoertuigen, een encampment met een militair veldhospitaal en een enscenering van het dagelijkse leven van de soldaten. Ik ben zeer blij dat ook handelaars – zoals Dominique Persoone – mee op de kar springen, om de herdenking en onze dankbaarheid voor de Canadese troepen in de kijker te zetten.”

Dominique Persoone: “Door de goede relatie met het stadsbestuur vertelde de burgemeester mij dat er begin september een groot feest zal plaatsvinden in Brugge om de bevrijding te vieren. 80 jaar geleden hebben de Canadezen onze stad bevrijd van de bezetter en als bedanking voor deze bevrijding hebben ze de buffelbrug gemaakt. De buffel verwijst naar de Canadese compagnie die onze stad heeft bevrijd. Daarom hebben we besloten een grote buffel volledig in chocolade te maken. Hij weegt meer dan 100 kilogram! Om de etalage nog persoonlijker te maken, zochten we foto’s van onze grootvaders tijdens de oorlog. Eén daarvan was soldaat, de andere gaf les aan de soldaten. En één was ook gewapend verzetsstrijder. Alles is volledig in thema met Canadese vlaggetjes.”

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Ik raad alle Bruggelingen en bezoekers aan om naast de diverse publieksactiviteiten en de fototentoonstellingen, zeker ook eens af te zakken naar het Simon Stevinplein om deze prachtige etalage te aanschouwen. De aandachtige bezoeker aan onze stad zal trouwens opmerken dat er in het straatbeeld nog andere verwijzingen naar de bevrijding te zien zullen zijn. Later volgt hier nog meer nieuws over.”

Foto©Persdienst Stad Brugge

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.