Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

In Brugge werd de vijfde editie voorgesteld van het shoppingmagazine waarin 250 zaken opgenomen zijn. Daaronder 70 nieuwe Brugse handelszaken. Het magazine telt 40 bladzijden. Je kan het ook online raadplegen via de website van de Stad.

De Harmonie Vermaak na Arbeid trekt morgen zaterdag naar het Nederlandse Rotterdam. Ze gaan er op tegenbezoek na hun verbroedering met de Post Harmonie van daar. Zij kwamen eerder al naar Brugge.

In Knokke is er nu zondagvoormiddag in de tuin van Scharpoord een Vrijetijdsmarkt. De verenigingen van Knokke-Heist (er zijn er 200 in totaal) kunnen zich daar voorstellen en hun werking en programma toelichten voor het komend werkjaar. De meesten hervatten deze maand hun activiteiten.

De politie van Oostende zal volgende week een heuse politiedag organiseren op autovrije zondag in de badstad. De politiediensten zullen die dag demonstraties geven, ondermeer met de motorrijders en met de honden.

In Blankenberge startte vandaag de driedaagse internationale conferentie voor cactusliefhebbers. Er zijn lezingen met tal van sprekers maar ook een heuse plantenbeurs.

Vijf dansscholen uit Roeselare zullen morgen zaterdag dansen in de winkelstraten van de Rodenbachstad. Zo willen ze voor extra sfeer zorgen maar ook hun dansscholen promoten bij het grote publiek. Op zondag is er in Roeselare de veiligheidsdag met politie en brandweer.

Dit weekend is er weer het Bierfestival van BAB vzw. Dat vindt voor de derde keer plaats in het Beurs- en Congrescentrum op het Brugse Beursplein. Ze verwachten terug bezoekers uit tal van verschillende landen. Heel wat brouwerijen verlenen opnieuw hun medewerking en lanceren er nieuwe bieren.

De Bruggelingen mogen weer fruit plukken in de boomgaarden van de stad. Nu zondag zal dat het geval zijn aan de Doornstraat in Sint-Andries. De omwonenden van de boomgaarden op de Gulden Kamer in Sint-Kruis en Hof de Jonghe in Brugge werden eerder al uitgenodigd.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.