Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

In Veldegem zijn er dit weekend de Corneliusfeesten met kermis op de Markt. Vrijdag was er een talentenshow, zaterdag een fiets-sneukeltroute en zondag een rommelmarkt. Zondag zijn er ook rommelmarkten in Varsenare en in Ruddervoorde voor de kermis en natuurlijk ook op het Zand voor de Zandfeesten, meteen de vierde en laatste editie van deze zomer.

Op het viaduct van de A10 in Oudenburg wordt vanaf heden meteen een snelheidsbeperking ingevoerd voor personenwagens en zwaar vrachtverkeer. Die moet zorgen dat de voegen van het viaduct minder snel schade oplopen.

Brugs gemeenteraadslid Sandrine De Crom wil twee problemen aankaarten bij het stadsbestuur. Vooreerst het probleem met de slechte GFT-zakjes die makkelijk openscheuren maar ook vaak opengescheurd worden door meeuwen en katten. Een tweede probleem zijn de daklozen die buiten slapen omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen zijn in het Minnewater in Brugge.

Landskampioen Club Brugge speelt deze week thuis voor de competitie. Blauw-Zwart ontvangt zondagnamiddag om half één AA Gent in het Jan Breydelstadion. Gent staat momenteel negende in het klassement. Cercle Brugge moet zondag op verplaatsing naar KV Mechelen. Daar wordt afgetrapt om 4 uur in de namiddag.

En Avanti Brugge moet morgen terug een topper spelen, namelijk tegen Falco Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Stamina in de Daverlostraat in Assebroek Brugge. De verplaatsing per bus naar Limburg, op 28 september, werd geannuleerd.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.