Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Het kwam woensdag opnieuw tot een dodelijk ongeval in onze provincie. In Ieper is een jongen onder een vrachtwagen terecht gekomen ter hoogte van de Rijselpoort. In Oostkamp kwam een voetganger onder een wagen terecht bij het oversteken aan het Hotel Vandervalk en in Oostduinkerke gebeurde een arbeidsongeval waarbij een arbeider onder een hefkraan is terecht gekomen.

In Zwankendamme is er komend weekend kermis. Ze starten nu vrijdag met een wedstrijd frikandellen eten. Op zaterdag is er een petanquetornooi en een fuif en op zondag bingo ten voordele van de carnavalsvereniging de Lekkerbekken.

In Oudenburg werd een man ingerekend die verdacht wordt van de overval op de bakkerij in Oudenburg, afgelopen zondag. Hij bedreigde de verkoopster met een mes en eiste de inhoud van de kassa. Uiteindelijk nam hij zonder buit de benen.

In de Heilige Magdalenakerk in Brugge verwachten ze vanavond weerman Bram Verbruggen. Hij komt er een klimaatlezing houden in een organisatie van Avansa.

Nu zaterdag zal er in Brugge een optocht gehouden worden in de strijd tegen armoede. De actie vertrekt zaterdagvoormiddag van op het Zand en trekt door het centrum.

In Maldegem opende woensdag een nieuwe Jumbo-supermarkt. In het warenhuis zullen 80 mensen werken. Enkele vacatures moeten nog ingevuld worden. Ze verwachten alvast heel wat klanten uit het Meetjesland. Nu was de dichtste Jumbo die van Zelzate.

Aan de achterkant van het Belfort in Brugge is de pop up shop Boshra gestart. Ze verkopen Belgische luxe-handtassen. De zaak blijft de hele maand oktober open en dat vier dagen in de week.

De Uitkerkse Polders bestaan 35 jaar. Op 23 november zal dat gevierd worden in het Casino van Blankenberge. Tal van soorten weidevogels komen naar de natte graslanden om er te gedijen of te overwinteren.

In Oostende hebben ze de voorbije dagen een delegatie uit Monaco ontvangen. Ze waren al van 2008 niet meer in Oostende geweest. Er is een jumelage met Monaco. In Oostende vind je ook een heus Monacoplein. De groep uit Monaco bracht in Oostende onder meer een bezoek aan Muzee en ook aan het Ensorhuis.

En basketbalclub Avanti Brugge heeft woensdag de bekerwedstrijd gewonnen tegen Borgerhout met 88-78 cijfers, en dat mede dankzij een sterke Arno Vandewalle. De wedstrijd werd gespeeld in de sporthal Stamina in Assebroek Brugge, de thuishaven van Avanti Brugge.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.