Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Op de Burg in Brugge werd donderdagavond een vliegeractie gehouden. Het was een verzet tegen de genocide in de Gaza. De voorbije dagen zijn er al meerdere acties geweest.

In Blankenberge hebben onbekenden ingebroken in zeven bootjes. De feiten werden gepleegd bij nacht. Telkens werd een ruit ingeslagen. De inbrekers gingen aan de haal met duur navigatiemateriaal.

Het laatste weekend van november en het eerste van december zal de Sinterklaastrein van het Stoomcentrum in Maldegem weer rijden. De Sint gaat telkens aan boord van de trein en ontmoet tijdens de rit de vele kinderen die meerijden.

Op een aantal plaatsen in de provincie is er dit weekend kermis. Dat is het geval in Moerkerke waar het centrum zondag afgesloten wordt en waar er onder meer modeshow op straat is. Andere kermissen zijn gepland in Zarrren, Ardooie en Geluwe.

De brandweer werd donderdagavond opgeroepen naar Koekelare. De pompiers moesten naar een loodsbrand. Het dak van de loods liep daarbij zware schade op.

In de bibliotheek van Blankenberge werd een verwendag gehouden. 444 Blankenbergenaars zijn ingegaan op de uitnodiging. Er waren heel wat workshops in de bib.

In Moorslede wordt de Aldi-vestiging onder handen genomen. De winkel zal voor deze werken een week lang dicht blijven. De versafdelingen zullen grondig aangepakt worden. De supermarktketen is al maanden bezig met het vernieuwen van haar winkels.

In Blankenberge is er heel wat protest tegen de plannen voor de realisatie van een ondergrondse parking onder de Markt. Omwonenden zijn gestart met een petitie en bij handelaars hangen heel wat zwarte vlaggen uit. De huidige burgemeester wilde al volgende maand groen licht krijgen van de gemeenteraad voor deze werken.

In het Kuipersbos in Ichtegem hebben onbekenden ingebroken in een woning. De inbrekers gingen aan de haal met geld en juwelen. Het labo van de gerechtelijk politie werd ter plaatse gestuurd voor sporenonderzoek. Aan de Paardenmarkt in Torhout was er een inbraak in een woning. Ook daar werd het labo ingezet.

In Damme hebben ze heel wat deelwagens staan. Ze hebben zeven MG voertuigen die in eerste instantie gebruikt worden door de stedelijke diensten maar als ze stilstaan kunnen ook de burgers die wagens gebruiken. Ze staan verspreid over Damme en deelgemeenten, telkens bij de laadpalen. De stad werkt voor die deelwagens samen met Coopstroom.

De Oostendse burgemeester Bart Tommelein mocht de groep van Dement ontvangen op het stadhuis. Ze kwamen meer dan 11.000 handtekeningen afgeven van Oostendenaars die zich verzetten tegen eventuele hoogbouw vlakbij het Thermae Palace Hotel.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.