Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Vandaag is er het huwelijk van Open VLD gemeenteraadslid Chris Marain met Nathalie Mortelé. Ze waren zondag nog beiden kandidaat op de lijst Voor Brugge. Chis werd niet herverkozen bij Voor Brugge. Hun lijstttrekker Mercedes Van Volcem stopt met politiek.

Vandaag wordt het nieuwe schepencollege voorgesteld in het stadhuis van Brugge. Een zaak staat vast Pascal Ennaert wordt de nieuwe schepen voor Vooruit. Annick Lambrecht valt uit de boot. Ze betreurt die beslissing en zegt dat er geen rekening gehouden wordt met haar 2000 kiezers in Brugge. Pablo Annys verzaakt zijn zitje in Brussel en die gaat naar Simon Bekaert uit Tielt.

In Oostkamp wordt Nel Thieren de nieuwe schepen. Ze is de dochter van de gekende arts Thieren die actief is in het AZ Sint Lucas in Assebroek en al jaren actief is in het bestuur van Basket Oostkamp.

In Koksijde komt de N-VA aan de macht. Burgemeester Mark Vandenbussche mag begin december de fakkel doorgeven aan Sander Loones die al eerder korte tijd Minister van Defensie geweest was.

Het is vandaag de dag van de jeugdbeweging. Jongen mogen in hun uniform van de jeugdbeweging naar school. Vanmorgen waren al velen op het ontbijt op het Zand in Brugge.

Het is morgen zaterdag de dag van de Kringwinkel. Dan zetten de kringwinkels in Brugge de deuren open en pakken uit met heel wat promoties.

The Student Village in Brugge bestaat vijf jaar en dat wordt nu dinsdag gevierd met een naschoolse avond opendeurdag. Ook de fuifzaal Cachot zal die avond open zijn.

Iedereen Klassiek komt terug naar Brugge. Ze zijn op 26 oktober te gast in onze stad. Er zijn dan in het Concertgebouw en op tal van andere locaties kleine concertjes gepland.

In Knokke is er dit weekend de jaarlijkse herfstfoor met foorattracties voor alle leeftijden. De attracties kan je vinden op het Verweeplein. Nog tot begin november is er in Oostende de Oktoberfoor met op 22 oktober een prikkelarme kermis.

Volgende week moet het drukker worden in Brugge en aan de kust. Dan is het al herfstvakantie in Wallonië. Ook in Duitsland is er nu herfstvakantie en moeten de kinderen niet naar school. Het is te merken in De Haan en Zeeland waar steevast heel wat Duitsers hun vakantie boeken.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.