Brugge lanceert nieuwe fietskaart

Stad Brugge stelt op World Bicycle Day de nieuwe fietskaart voor. Deze kaart biedt een handig overzicht van alle fietsvoorzieningen in Brugge, variërend van comfortabele fietsroutes en de locaties van openbare fietspompen en -herstelpalen tot informatie over vierkant groen en fietsstraten. Iedere inwoner ontvangt in de brievenbus een exemplaar van de fietskaart samen met het Stadsmagazine.

Burgemeester Dirk De fauw: “In Brugge dragen we de fietsers een warm hart toe. Met deze fietskaart willen we nog meer Bruggelingen enthousiast krijgen om hun fiets te gebruiken. De kaart suggereert heel wat aangename fietsroutes en geeft ook aan waar je een fietspomp of fietsherstelpaal kunt vinden. De fietskaart gidst Bruggelingen langs de meest comfortabele en veilige wegen naar hun bestemming en nodigt hen ook uit om nieuwe doorsteekjes, fietsstraten en fietssnelwegen te ontdekken.”

De fietskaart biedt onder andere routes zoals de Strandfietsroute van Brugge naar Zeebrugge en terug, maar ook interessante fietsroutes tussen de deelgemeentes. Daarnaast zijn er fietssnelwegen die Brugge doorkruisen en alternatieve fietswegen in het stadscentrum. Bij grote drukte in de winkelstraten kunnen fietsers, voor ieders veiligheid, een andere route gebruiken tussen ’t Zand en Markt.

“Dat laatste is ook erg belangrijk”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Je ontdekt onze mooie stad het best op de fiets of te voet. Daarom is het van belang dat fietsers én voetgangers de openbare ruimte delen. Respect hebben voor elkaar is een basisprincipe. Met hoffelijkheid komen we een heel eind. Brugge is van ons allemaal.”

De fietskaart is niet alleen een samenvatting van de vele verbeteringen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd om het fietsen aangenamer te maken. Het is ook een direct gevolg van de gesprekstafels tijdens het Open Netwerkmoment BruggeNaarMorgen in de herfst van 2023, waar deelnemers Ruben Desmidt en Pieter Vander Vennet het idee opperden om een overzichtelijke publicatie te maken van alle fietsvoorzieningen. Deze fietskaart komt tegemoet aan die vraag.

De fietskaart wordt verspreid met het stadsmagazine dat begin juni in de Brugse brievenbussen valt. Extra exemplaren zijn op aanvraag verkrijgbaar in het Huis van de Bruggeling.

Foto©Persdienst Stad Brugge

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.