Brugse jongeren vertrokken richting Parijs

Op donderdag 30 mei om 12.30 uur vertrokken 175 kinderen uit vier Brugse lagere scholen richting Parijs voor een bezoek aan het ‘Urban Youth Games-sportdorp’ in Parijs. Dit wordt opgetrokken in het kader van de Olympische Spelen die deze zomer starten op 26 juli 2024. De jongeren zitten in het vijfde en zesde leerjaar. Veertien begeleiders gaan mee. Het gaat om leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van BS De Pannebeke, BS De Smalle, BS Mozaïek en BS De Zonnetuin. Het bezoek aan Parijs vindt plaats op 30 en 31 mei 2024. De organisatie is in handen van de Urban Youth Games.

Vorig jaar en dit jaar werkt Sportdienst Brugge mee aan de organisatie van de Urban Youth Games 2023 en 2024 in Brugge. De Urban Youth Games zijn grootschalige sportevenementen om inclusie te bevorderen. Nieuwe sporten en jongeren leren kennen, sociale en culturele barrières doorbreken via sport is het doel. Concreet mikken ze op kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar met en zonder beperking. De eerste Brugse editie van de UYG vond plaats op 6 oktober in sportcentrum Daverlo. 369 jongeren uit 9 verschillende scholen namen hieraan deel. Een succes! Scholen die deelnamen kregen bovendien de kans om nu in mei een bezoek te brengen aan het UYG-sportdorp in Parijs. Vier scholen gingen op deze uitnodiging in.

Schepen van Sport Franky Demon: “De Olympische Spelen zijn deze zomer erg dichtbij, voor de kinderen en hun begeleiders is dit dan ook een ‘once in a lifetime’ ervaring. Dit is een unieke kans om dit internationale sportieve evenement van dichtbij te leren kennen. De positieve manier waarop deze organisatie bovendien omgaat met inclusie en diversiteit binnen de sport kan een voorbeeld zijn voor velen. In het najaar volgt een tweede editie van de Urban Youth Games, waarover later meer. 30 en 31 mei worden alvast dagen om te onthouden, zowel op sportief als op educatief vlak. Op vraag van de organisatie namen we de verplaatsingskosten voor deze tweedaagse op. Het gaat om 9.240 euro. De organisator staat in voor het verblijf en de kosten ter plekke.”

Urban Youth Games: “Wij geloven sterk in de transformerende kracht van sport voor sociale verandering. Dankzij ons partnerschap met de Stad Brugge bieden we kinderen met diverse achtergronden de mogelijkheid om nieuwe sporten te ontdekken. Samen doorbreken we sociale en culturele barrières, en creëren we zo een inclusieve sportomgeving. Met deze excursie naar Parijs bouwen we voort op het positieve élan van de eerste UYG in Brugge vorig jaar in oktober. We hopen dat deze ervaring de jeugd inspireert om grenzen te doorbreken en hun volledige potentieel te ontdekken.”

Foto©Persdienst Stad Brugge

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.