Internationaal schaaktoernooi Brugse Meesters

Internationaal schaaktoernooi Brugse Meesters

Brugge ontpopt zich  van 10 t.e.m. 16 augustus 2023 naar jaarlijkse gewoonte als belangrijk strijdtoneel voor de nationale én internationale schaakwereld met de organisatie van het internationaal schaaktoernooi Brugse Meesters. Dit jaar pakken de organisatoren ook uit met de Thinkers Publishing Chess Masters, de tweede editie van het exclusief gesloten kampioenschap waarbij aanstormend en gerenommeerd Belgisch schaaktalent het opneemt tegen absolute grootmeesters. Dit jaar is er ook voor het eerst een apart seniorentoernooi, voor deelnemers boven de 55 jaar.

Jubileumeditie Brugse Meesters op gloednieuwe locatie

Het internationaal schaaktoernooi ‘Brugse Meesters’ is dit jaar aan zijn 10de editie toe. Het toernooi vindt plaats van 10 t.e.m. 16 augustus 2024 op een gloednieuwe locatie: het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat 30,  op korte wandelafstand van de feeërieke Brugse binnenstad. Er is ter plaatse parkeer- én overnachtingsgelegenheid, een bijzondere troef voor een toernooi van die omvang.

Groot internationaal deelnemersveld

Door de jaren heen verwierf het toernooi aanzienlijke internationale bekendheid en op vijf jaar tijd zag het zijn deelnemersaantal meer dan verdubbelen. Vorig jaar namen maar liefst 290 spelers uit 22 landen deel. Met het toernooi krijgen de lokale schaakliefhebbers en jeugdspelers de kans om zich te meten met zowel nationale als internationale schaak(groot)meesters. Vorig jaar ging de Zwitserse grootmeester Sebastian Bogner met de eindoverwinning aan de haal. Wie volgt hem dit jaar op?

Open toernooi, U1800 toernooi én seniorentoernooi

Het open en U1800 toernooi worden gespeeld over 9 ronden op 7 dagen tijd. Voor het eerst is er ook een seniorentoernooi. In het open toernooi kan iedereen zijn kans wagen. In het U1800 toernooi kampen spelers met een ELO-rating van minder dan 1800 tegen elkaar. Het seniorentoernooi is dan weer bedoeld voor spelers vanaf 55 jaar en telt slechts 7 partijen (dus 1 partij per dag). Er is maar liefst 7500 euro aan prijzengeld voorzien. Behalve de prijzen voor de laureaten, zijn er ook prijzen voor de beste Bruggeling en de beste Brugse jeugdspeler. De toernooien kunnen gratis worden bezocht. De partijen van de topborden zijn overigens ook live te volgen op internet.

Extra troeven

De organisatie koppelt ook een begeleid stadsbezoek aan het toernooi. Een unieke kans voor de deelnemers! Tot slot is er daarbovenop ook nog een informeel blitztoernooi op woensdagavond, een ideale gelegenheid voor de deelnemers om met elkaar te verbroederen. Ook niet-deelnemers zijn daar van harte welkom om mee te spelen!

Thinkers Publishing Chess Masters

Na een eerste geslaagde editie in ’t Kuipke in Gent vorig jaar landt het Thinkers Publishing Chess Masters kampioenschap dit jaar in Brugge. Verschillende grootmeesters – auteurs uit de stal van de Belgische schaakuitgeverij Thinkers Publishing – strijden er tegen jong en minder jong talent van eigen bodem.

Thinkers Publishing is het geesteskind van grootmeester GM Romain Edouard en uitgever Daniël Vanheirzeele. De uitgeverij pakt steevast uit met hoogkwalitatieve schaakboeken die ontwikkeld worden in samenwerking met een team van experten en ervaren schaakspelers vanuit de hele wereld.

Koninklijke Brugse Schaakkring

Het toernooi wordt georganiseerd binnen de schoot van de Koninklijke Brugse Schaakkring (KBSK), de grootste schaakclub in de regio. Opgericht in 1933 is de club uitgegroeid tot één van de sterkste schaakclubs in België met een bloeiende jeugdwerking en activiteiten voor schakers van alle niveaus.

Meer info vind je op:

www.brugsemeesters.be

www.thinkerspublishing.com

www.brugseschaakkring.be

 

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.