Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

De bushalte Altebijstraat in Sint-Kruis Brugge zal een week lang niet bediend worden vanaf 19 augustus. Er is een wegverzakking aan de bushalte langs de Maalsesteenweg. Tijdens de herstellingswerken zal het verkeer over de middenste rijstrook richting Sijsele moeten. De werken zullen niet langer dan een week duren.

In Brugge zullen ze op 6 augustus de vredesvlag hijsen op de Burg. Alles kadert in het lidmaatschap van Mayors for Peace, organisatie die zich willen inzetten voor vrede. De vlag zal er enkele dagen wapperen.

Nu vrijdagavond is er de Nacht van het Zoute in Knokke met het Albertplein als trekpleister. Daar wordt om 21 uur een modeshow gehouden met de nieuwste collectie van Boetiek Marie-Claire. Die avond zetten natuurlijk ook heel wat boetieks en kunstgalerijen hun deuren open.

Het mooie weer lokte dinsdag 150.000 dagjesmensen naar zee. De temperatuur viel dinsdag aardig mee aan de Vlaamse kust. De spoorwegen hadden extra treinen ingelegd naar Oostende en naar Blankenberge. Heel wat treinen waren dinsdag volzet.

In Oostende is er dinsdag een zoekactie geweest naar twee vermiste kinderen. De strandredders hebben alle middelen ingezet om de kinderen terug te vinden. Ze deden beroep op de politie en op de brandweer. Eind goed, al goed, na een tweetal uren waren de kinderen terecht. In totaal liepen er dinsdag meer dan 60 kindjes verloren op de stranden van Oostende en omgeving.

In het parkdomein La Potinière in De Haan start vandaag een antiekmarkt. Die loopt tot en met vrijdag in de aanloop naar het Belle Epoquefeest Trammelant van nu zaterdag. Het feest lokt vele duizenden bezoekers.

Plopsaland heeft de eerste beelden verspreid van de villa’s die ze bouwen naast hun park in De Panne. Er komen er 55. De eerste 15 moeten klaar zijn tegen de komende kerstvakantie. Ze kunnen nu al online gereserveerd worden. Het is een aanvulling voor het Plopsa-hotel.

En in Oostende gaat vandaag Theater aan Zee van start. Het event duurt tot en met 10 augustus. Dagelijks zijn er heel wat openluchtvoorstellingen op de pleinen in de stad aan zee.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.