Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Het speelplein aan de Mispelbilk in Assebroek Brugge zal in de toekomst verlicht worden. Dit speelplein grenst aan het Park Steevens. Het was de vraag van de N-VA naar de stad Brugge toe om het plein te verlichten om zo de veiligheid in de buurt te verhogen.

Het Comité voor Initiatief Brugge organiseert dit weekend terug een boekenmarkt aan de Groenerei en de Steenhouwersdijk in Brugge. Dit keer is het geen tweedaagse. De boekenmarkt gaat enkel door op zaterdag.

Aan de Westkust en in de Westhoek is er woensdagavond een grote stroompanne geweest. De stroom was er uitgevallen in tal van gemeenten. De brandweer van de zone Westhoek kreeg oproepen van heel wat personen die opgesloten zaten in liften.

Op het Simon Stevinplein in Brugge kunnen kinderen nu spelen. Het pop up speelplein stond tijdens de maand juli nog op het Stella Marisplein in Zeebrugge; nu is het verhuisd naar de Brugse binnenstad. Er zijn later nog twee andere locaties op Brugs grondgebied waar de kleinsten zo zullen kunnen ravotten.

Op het evenementenstand van Knokke wordt dit weekend het event Down by the Sea gehouden. Ze verwachten er heel wat grote namen. Axelle Red mag zondagavond afsluiten. In Damme is er dit weekend Campo Solar. Het event gaat door midden de maïsvelden aan de Pijpeweg tussen Sint-Kruis en Damme.

Ichtegem en Torhout slaan de handen in elkaar voor het Spoor Kunstenfestival. De werken van tal van kunstenaars zullen te bewonderen zijn langs de Groene 62, de vroegere spoorwegbedding die nu een recreatief fietspad is.

Tijdens de maand juli noteerde men in Brugge 815.000 toeristen. Er waren minder overnachtingen maar wel meer dagjesmensen. Het verblijfstoerisme in Brugge zakte met 10%. De Belgen blijven nu meer weg maar toeristen uit onze onmiddellijke buurlanden zitten in stijgende lijn. Het wisselvallige weer aan de Vlaamse kust zorgde daar voor 6% minder overnachtingen. Dat zegt Westtoer. Ze hopen op beter weer voor de maand augustus.

In Middellkerke is er bij het nieuwe casino een Olympisch dorp waar je de resultaten kan volgen van onze Belgische atleten op de Olympische Spelen in Parijs. Dagelijks komen gekende sporters langs. Vandaag verwachten ze Jean-Michel Saive die als tafeltennisser zeven keer naar de Olympische Spelen mocht voor ons land. Saive haalde tijdens zijn carrière 130 medailles binnen.

In de Kortekeerstraat in Ruddervoorde werd ingebroken in een woning. De inbrekers gingen aan de haal met juwelen. De lokale politie van Het Houtsche starttte een onderzoek naar de daders.

En nog in Rudddervoorde was er vanmorgen de uitvaart van Pol Vandewalle. Hij is 87 jaar geworden. Hij was ceremoniemeester op heel wat huwelijken en speelde ook vele jaren Sinterklaas bij de gezinnen met jonge kinderen. Pol Vandewalle was ook actief binnen de Sportraad Oostkamp en bij de plaatselijke fanfare.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.