Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

De MUG Heli moest zaterdag op de E40 landen voor een verkeersongeval. De snelweg werd tdaarvoor ijdelijk afgesloten. Zondag moest de heli onder meer naar Gent en naar de Kluisberg.

Het eerste weekend van We Can Dance in Zeebrugge is vlot verlopen. Ze mochten vele duizenden festivalgangers verwelkomen. Op de weide langs de Kustbaan werden extra parkeerplaatsen voorzien. In Knokke was er Down by the Sea met zondag optredens van Novastar en Axelle Red. En ook het Folkfestival in Dranouter is een succes geworden. Het waren drie uitverkochte dagen. Er werd een ode gebracht aan zanger Willem Vermandere die jarenlang in Dranouter op de planken stond.

Morgen dinsdag is er terug avondmarkt in Sluis in Zeeland, net over de grens met ons land. De winkels zijn dan open tot 22 uur. Er is een live optreden en straattheater in het grens- en winkelstadje waar de winkels op 15 augustus de hele dag zullen open zijn. Ook op zondagen zijn alle winkels er trouwens open.

Nog tot en met morgen zijn er kermisactiviteiten in Dudzele. Vandaag zijn er nog feesten op het Caethemgoed en morgen dinsdag is er koers voor dames.

De Nacht van het Zoute in Knokke lokte vrijdagavond heel wat volk. De winkels en kunstgalerijen stelden er hun nieuwste collecties voor, er was een modeshow op het Albertplein en de nieuwe Lotus werd er voorgesteld. Reeds van in de namiddag was het erg druk in Knokke

Het wordt vandaag een zomerse dag. Het wordt een zonnige dag met temperaturen die kunnen oplopen tot 26 graden. Op de trein richting Oostende is het dan ook bijzonder druk. Er waren vanochtend al twee treinen naar zee die volledig volzet waren. De spoorwegen voorzien voor vandaag dan ook extra treinen.

Op de Markt in Brugge was er vrijdag de zomertour van Gaia. Ze kwamen actie voeren tegen het vergassen van vele duizenden kuikens. Vandaag trekken ze met hun zomertour naar de Pier in Blankenberge.

Tijdens de visserijfolkloreavond in Oostduinkerke werd de nieuwste strip van Jommeke voorgesteld. Op die avonden is er telkens heel wat volk. Ze gaan door op de binnenkoer van het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke dat op 7 september terug open gaat voor het publiek.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.