Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

In Damme pakken ze op 13 en 14 augustus uit met auteursdagen. Op beide dagen verwachten de organisatoren tal van auteurs in het Uilenspiegelstadje. In het Stadhuis wordt op 13 augustus het nieuwe boek van Steven Desmet voorgesteld. En tijdens het laatste weekend van augustus keert Jazz Damme terug. Het werd vroeger in Brugge gehouden. Het programma met heel wat optredens wordt over twee dagen gespreid.

Nu zaterdag zal er terug kunnen gedanst worden in de Brugse binnenstad. Dan wordt Benenwerk weer georganiseerd. Er zijn op heel wat pleinen dansvloeren voorzien. Tal van dansgenres komen aan bod en er zijn ook tal van dansinitiaties.

Male waar wij Wonen zal vanavond de winst bekend maken van het voorbije kermisweekend. Ze zullen hun opbrengst schenken aan twee goede doelen. Het geld gaat naar de Voedselbank van het Kantelhuis en naar de Heemkundige Kring voor erfgoedbordjes in Male, onder meer aan het Galgenveld en aan het kasteel van Male.

Het Rode Kruis zal ook deze zomer nog bloed inzamelen aan de Vlaamse kust. Ze doen dat nu donderdag op een speciale locatie, namelijk op de Pier van Blankenberge.

De brandweer moest maandagavond uitrukken voor een autobrand in Oostduinkerke. Tijdens het rijden vatte een auto vuur. De autobrand zorgde meteen voor heel wat rookontwikkeling in de badplaats. Die was trouwens tot ver te zien.

Provincialer Dosko Sint-Kruis viert dit jaar het honderd jarig bestaan. De voetbalclub viert dat op 15 en 16 augustus met een kindernamiddag, barbecue en fuif. Er werd ook werk gemaakt van een jubileumboek.

Voor het eerst komen er naar het Landelijk Feest in Vivenkapelle ook foorattracties. Ze krijgen een plaats op het Bradericplein. De feesten zijn gepland op zondag 18 augustus. Op vrijdag 16 augustus worden de tractoren er gezegend.

Het kunstenfestival in Watou lokte de voorbije weken al heel wat volk, ondanks het wisselvallige weer. Toch mochten de organisatoren in Watou al 6000 bezoekers verwelkomen. Ook de Beeldenroute in Lissewege doet het bijzonder goed qua bezoekers. Door het mindere weer in juli konden toeristen minder terecht op het strand en zochten ze duidelijk naar een alternatief.

Ook vandaag leggen de spoorwegen extra treinen in naar zee. Het is bijzonder druk op de treinen richting Oostende, De Panne, Blankenberge en Knokke. In enkele treinen is alles al volzet, op andere is het aantal vrije zitplaatsen beperkt.

In Knokke-Heist activeren ze vandaag het hitteplan. De politie en de gemeenschapswachten houden er een extra oogje in het zeil om overlast te voorkomen. Daarom wordt de fietsgravering die vandaag gepland was op het Stationsplein in Heist geschrapt.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.