Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Het was dinsdag de hele dag druk op de treinen richting Vlaamse kust. De spoorwegen hebben extra treinen ingelegd. In het station van Knokke was het dinsdag bijzonder druk rond 13 uur. Naar Oostende waren heel wat treinen volzet.

Het hitteplan voor Knokke-Heist was dinsdag van kracht. Er was extra politie op de been. Ze hielden controles op de invalswegen maar ook in het station. Wagens met luide muziek of lawaaierige uitlaat werden extra gecontroleerd. Ook op het strand waren agenten dinsdag extra actief. Bij warme dagen komen extra bezoekers uit Noord Frankrijk of grote steden naar zee. Vaak zorgen ze hier voor overlast.

De MUG Heli moest dinsdag vijf keer uitrukken voor dringende medische tussenkomsten in de wijde regio. Het MUG-team moest twee keer naar De Haan en twee keer naar Wingene.

In Damme was het dinsdag erg druk met het mooie weer. Heel wat fietsers zakten af naar het Uilenspiegelstadje en ook het toeristisch bootje de Lamme Goedzak zat goed vol. Het bootje stopt nu ook aan het wijndomein Merula op de site van de Blauwe Zaal, nu omgedoopt tot een modern ruitercentrum. Op die site is er nu ook een restaurant.

In Ichtegem en in Gistel heeft de politie van de zone Kouter een alcoholcontrole gehouden. Drie bestuurders bliezen positief en hun rijbewijs werd ingetrokken. Van één man werd de wagen in beslag genomen. Hij stuurde spijts verval van rijbewijs en zonder verzekering.

Aan het station van Knokke worden badgasten gewezen op de dresscode die van kracht is in de badplaats. Wie zich niet houdt aan het reglement riskeert een boete. Op het Verweeplein worden bezoekers er op gewezen dat ze gratis de toiletten kunnen gebruiken na 22 uur. Zo willen ze in de badplaats wildplassen voorkomen.

Europa investeert 2,8 miljoen in het toerisme in West-Vlaanderen en zorgt zo voor de nodige middelen voor drie projecten, onder meer de vernieuwing van een fietsroutenetwerk doorheen de provincie.

De parochiale werkgroep Male waar wij Wonen heeft dinsdagavond twee cheques mogen overhandigen aan twee goede doelen. Het was de opbrengst van de geslaagde kermiszondag van eind juni in Male. Er was een cheque van 500 euro voor de Voedselbank van het Kantelhuis Male en een cheque van 250 euro voor de Heemkundige Kring, voor de realisatie van erfgoedbordjes aan het Galgenveld en aan het kasteel van Male.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.