Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Het was maandag een bijzonder drukke dag aan zee. Heel wat treinen zaten vol en op de snelweg was het veel filerijden na meerdere ongevallen. Op de stranden aan de Vlaamse kust liepen gisteren op één dag 173 kinderen verloren. Zelfs de NH90 heli van de basis Koksijde moest ingezet worden om te zoeken naar een jongen die vermist was.

In Knokke-Heist was het hitteplan maandag opnieuw in werking om overlast te vermijden. Langs de Natiënlaan werd een politiecontrole gehouden op het inkomende verkeer. In de Lippenslaan kwam het tot een heuse vechtpartij toen twee personen een parkeerplaats wilden innemen. Het was er maandag immers zoeken naar een schaars plaatsje.

Het was maandag ook een drukke dag voor de hulpdiensten. Er kwamen heel wat meldingen binnen van hitteberoertes na een dag in de zon zitten. De dienst 100 moest meerdere keren naar de stranden.

Een fietser is maandag zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Hubert d’ Ydewallestraat in Beernem. De Mug heli heeft de man overgevlogen naar het ziekenhuis.

In de Ruddervoordestraat in Torhout is een wagen in vlammen opgegaan toen de airco in werking was. De bestuurder zag plots rook komen uit het handschoenkastje en kon het voertuig tijdig verlaten. De wagen is daarop volledig uitgebrand.

De man die het dodelijk ongeval heeft veroorzaakt in Ruddervoorde, met drie doden tot gevolg, zit in de cel. Hij werd maandag aangehouden en moet nu vrijdag voor de Raadkamer verschijnen. Hij bestuurde zijn wagen onder invloed van alcohol en zou veel te snel gereden hebben. Hij moest al meerdere keren voor de politierechter verschijnen. Op sociale media hebben velen zijn volle naam kenbaar gemaakt.

Nu donderdag is er heel wat te doen in Brugge. Er is de Blindekensprocessie die naar de Potteriekerk trekt met de kaars. De processie gaat al uit sinds 1304. Nog donderdag is er weer koetsentocht in Brugge in een organisatie van het Feestcomité Sint-Michiels. En in Zeebrugge is er donderdag Festival van de Noordzee rond de vroegere vismijn.

Donderdag is ook een hoogdag voor Heist met de Zeewijding over de middag, in de namiddag Vistival en de wekelijkse folkloremarkt met brocante, oude ambachten en tal van verkoopstanden. In De Haan staat alles in het teken van de garnaal naar aanleiding van de Garnaalfeesten.

De chauffeurs bij De Lijn aan de kust en in de Westhoek zullen morgen woensdag staken. Ze willen meer respect van de directie. Slechts 1 op 10 kusttrams zal morgen rijden. Heel wat toeristen zijn boos dat er gestaakt wordt midden het zomerseizoen als velen de tram willen gebruiken. In de Westhoek zullen er minder bussen rijden.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.