Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

In Zeebrugge lokte het Festival van de Noordzee heel wat volk. Je kon er proeven van lekkers uit de zee maar er waren ook tal van optredens van Brugse artiesten, onder meer van Peter Locket, van Edje Ska en de Pilchards en ook van Wolfgang.

De koetsenparade van het Feestcomité Sint Michiels trok donderdag door de stad in Brugge. Er waren heel wat menners waaronder enkele met tweespan. De vierspan van Lorenzo Lataire was opnieuw prachtig. De aankomst van de koetsen was voorzien aan het Kasteel van Tillegem.

Er zijn spoorwerken gepland op de spoorlijn tussen Lichtervelde en Roeselare. Die werken zijn gepland tijdens het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september. De spoorwegen zullen dan vervangbussen inleggen tussen beide stations.

In Roeselare opent op woensdag 28 augustus de 8e Jumbo supermarkt in onze provincie. Het is de 34e winkel in ons land van de Nederlandse supermarktketen. Ze bouwen hun winkels verder uit in ons land.

De strandkorven in Knokke-Heist worden deze maand extra geleegd in de namiddag vanaf 14 uur. Zo wil de gemeente voorkomen dat er afval op het strand ligt. Afval trekt meeuwen aan en dat willen ze voorkomen in de gemeente. Daarom roepen ze bewoners ook op om het afval niet te vroeg aan te bieden voor de nachtophaling.

Twee Duitse toeristen moesten gered worden uit zee in Knokke. Ze waren gaan zwemmen ter hoogte van het Lichttorenplein en waren in problemen geraakt. Omwille van de woelige zee werd donderdag de gele vlag gehesen bij de redders.

In Oostkamp startte het driedaagse gratis familiefestival Parkpop. Nu zondag hebben ze er enkele grote namen op hun affiche met Natalia, Stan van Samang en de Ketnet Band. Het festival vindt plaats in het Beukenpark.

Basketbal. Avanti Brugge heeft voor de Beker van Belgie moeten spelen tegen Ciney. Het werd een vlotte overwinning voor Avanti met 118-67 cijfers.

En ook vandaag is er in Lissewege het jaarlijkse Lichtfeest. De lichten worden dan gedoofd en vervangen door heel wat kaarsjes. Er zijn ook tal van lichtconstructies in het witte polderdorp.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.