Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

De foorhouders van de Meifoor in Brugge zijn niet te spreken over de uitspraak van schepen Mercedes Van Volcem dat het gras van het Koning Albertpark beschadigd wordt door hen. Ze gebruiken naar eigen zeggen rijplaten en beschermen het groen en het gras bij het op- en afrijden. Toch kan niet ontkend worden dat de Meifoor maar ook andere daaropvolgende evenementen veel stukken gras beschadigden. Gazon dat lange tijd bezet of afgedekt wordt gaat nu eenmaal dood. Het schiet wel spontaan terug, liefst met de nodige regenval, maar uiteindelijk is het altijd weer opnieuw beginnen. Idem dito in het nog maar pas volledig heraangelegde Minnewaterpark in Brugge waar het Cactusfestival in juli een ware ravage aanrichtte.

In Waardamme start morgen al de Dorpskermis met het Bal van de Bollaerts. Die treden op, op het Dorpsplein van Waardamme. En ze brengen Barbara Dex mee als special guest.

Voor de Brugse kaasmarkt van zondag 1 september hebben de organisatoren al heel wat tekeningen binnen van kinderen uit het lager onderwijs. Ze kregen onder meer de medewerking van de school de Zonnetuin uit Sint-Kruis Brugge.

Het wordt volgend jaar een feestjaar voor de Koninklijke Fanfare van Steenbrugge. Ze zullen dan 125 jaar bestaan. In 2000 vierden ze hun 100-jarig bestaan met een bijzonder concert in Brugge.

In Waregem start nu donderdag de kermis voor Waregem Koerse. Er staan 26 nieuwe attracties met de Big Splash van de familie Bufkens als nieuwe attractie.

En komend weekend is er Dorpskermis in Zeebrugge, met rommelmarkt op zaterdag. Er staat kermis op het Marktplein. Ook komend weekend is er kermis in Loppem met daar avondmarkt op vrijdag en een grote rommelmarkt op zondag. Verder is er ook nog kermisweekend in Hertsberge, Waardamme en Baliebrugge Ruddervoorde). Morgen woensdag eindigt de jaarlijkse kermis in Torhout. Er is dan nog koers en vuurwerk. Vandaag blijft de kermis in Torhout de hele dag dicht.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.