Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

De Blinckaertlaan in Knokke blijft vandaag afgesloten voor het verkeer. Een aannemer is er bezig met snoeiwerken. Tijdens de werken wordt er geen verkeer toegelaten en dat uit veiligheidsoverwegingen.

In de Leestjesstraat en in de Brieversweg in Moerkerke worden vandaag werken uitgevoerd. Het gaat om bestrijkingswerken van het wegdek. Tot vanavond 19 uur blijven de straten afgesloten. Na de werken moet je nog voorzichtig rijden omwille van wegspringende kleine steentjes op het wegdek.

De Brugse Kaasmarkt zal op zondag 1 september The Bruges Fourchette voorstellen. Het gaat om een frietvorkje in de vorm van het Brugse Belfort. Ze zullen ze gebruiken als kaasprikkers. De initiatiefnemers vielen eerder al in de prijzen met een award.

Het is de laatste anderhalve week voor de Triënnale in Brugge. Die loopt nog tot en met zondag 1 september. Bezoekerscijfers zijn er nog niet. Die cijfers zijn er wel voor de expo in de Poortersloge in de Academiestraat waar intussen 8000 bezoekers genoteerd werden.

De geplande rommelmarkt in Zeebrugge Dorp die gepland was voor nu zaterdag gaat niet door. Het Feestcomité van Zeebrugge heeft het event geannuleerd.

Nu zondag is er in Brugge de Gouden Boomstoet. De stoet vindt opnieuw plaats en dat na een pauze van zeven jaar. Er zijn 1600 figuranten waarvan heel wat nieuwe, voornamelijk door de lange onderbreking. In de boot van de Vikings zullen echte roeiers van de Koninklijke Roeivereniging Brugge zitten.

Volgende week maandag starten de werken aan de parking achter het gemeentehuis in Sint-Andries Brugge. De werken zullen duren tot eind januari volgend jaar. Ook het gebouw staat nog in de steigers.

De Middenstandsvereniging Sluis pakt in september uit met de actie Like Sluis. Ze vragen om een foto te posten die gemaakt werd in Sluis met de hastag#LikeSluis op hun sociale media. De posts met de meeste likes kunnen in de prijzen vallen met waardebonnen tot 250 euro.

Komend weekend zijn er in Nieuwpoort de Sint-Bernardusfeesten. Op zaterdag zal de vzw Promovis visjes bakken ten voordele van de MUG Heli. Ze willen 1.000 visjes verkopen om het project van de MUG heli te steunen. Dinsdag moest de MUG Heli trouwens tot drie keer toe uitvliegen voor dringende medische tussenkomsten.

Op zaterdag 31 augustus is er weer opendeurdag in de Brandweerkazerne aan de Pathoekeweg in Brugge. Ze verwachten terug heel wat jonge gezinnen met kinderen. Je kan er dan het wagenpark bewonderen, er zijn demonstraties én het bezoek van de NH90 heli en de MUG Heli.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.