Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

De gemeenteraad van Brugge werd maandagavond in één keer afgewerkt. Burgemeester Dirk De fauw vroeg aan de fractieleiders of hij nog mocht doorgaan na 23 uur met enkele interpellaties. Er waren er immers 18 ingediend voor de gemeenteraad van deze maand.

Gemeenteraadslid Barbara Roose pleitte maandag in de Brugse gemeenteraad voor een hondenloopweide in Ver Assebroek. Daarbij denkt ze aan de groenzones rond de Assebroekse Meersen. Gemeenteraadslid Benedikte Bruggeman wil een hondenloopweide in Dudzele, net als raadslid Olivier Strubbe.

In de gemeenteraad van Brugge hebben verschillende partijen het zwaar vervoer in Lissewege aangeklaagd. Ze vroegen hoeveel controles er zijn en hoeveel boetes er uitgeschreven worden. Dit jaar hebben zich al vijf vrachtwagens vastgereden in het dorp. Ook hadden diverse gemeenteraadsleden vragen over het naleven van het plaatselijk verkeer in het witte dorp.

Gemeenteraadslid Ilse Coopman heeft op de gemeenteraad in Brugge uitleg gevraagd over het personeelstekort in het Brugs woon- en zorgcentrum Sint-Pietersmolenwijk. Ze kaartte aan dat daar nog heel wat bedden leeg staan. Mintus-voorzitter Pablo Annys wijst op het tekort aan personeel.

In de Bistro Old Steamer in Zeebrugge is er nu zondag de laatste fin de saison-party voor Captain Dirk. Hij mag Boogie Boy verwelkomen als laatste artiest in de reeks van zomeroptredens op zondag. Eind dit jaar gaat de zaak dicht en maakt ze plaats voor een nieuw appartementsblok aan de Rederskaai.

De zomerexpo over het Groot Tornooi in Brugge wordt omwille van het succes verlengd. De expo kan je nog bezoeken tot en met het Open Monumentenweekend van 7 en 8 september.

In Sanapolis (het vroegere Alma ziekenhuis) in Sijsele komt een inclusief jeugdverblijf met plaats voor 68 personen. Eerder kwam daar al een horecazaak met een speeltuin en een klein dierenpark.

De brandweer werd maandagavond opgeroepen voor een brandgeur en rookvorming in Torhout. De brandweerlieden zochten lang naar een oorzaak. Het ging om een brandende vuurkorf op een terras. De brandweer kon pas met een ladderwagen zien van waar precies de rook afkomstig was.

Na Zeebrugge krijgt nu ook de binnenstad van Brugge ondergrondse afvalcontainers om te voorkomen dat vrachtwagens meerdere keren per dag afvalbakken moeten legen. Die containers kunnen meer afval aan. Ze zullen alvast op een aantal locaties voorzien worden.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.