Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Op 103-jarige leeftijd is in Brugge Joanna Weymiens overleden. Ze was in Brugge gekend als ‘madam van de den dokteur’. Ze was gehuwd met dokter Albert De Bondt die zijn praktijk had aan het Stil Ende in Brugge. Ze was moeder van vijf kinderen en verbleef de laatste jaren in het woonzorgcentrum Ten Boomgaard in Sint-Michiels. De uitvaart is gepland nu zaterdag in de kerk van Christus Koning.

Het was vandaag andermaal een drukke dag aan de kust met het mooie weer dat voorspeld werd. Het was vanmorgen vroeg al druk op de treinen richting kust waaronder Oostende en De Panne. Het was meteen één van de laatste vakantiedagen voor de start van het nieuwe schooljaar.

De MUG Heli moest dinsdag naar Gistel waar in de Kanaalstraat een frontale aanrijding gebeurde met twee wagens. Er vielen drie gewonden waarvan één zwaar.

Het mooie weer was dinsdag een meevaller voor de organisatoren van Waregem Koerse. Een vrouw uit Wielsbeke won de hoedenwedstrijd van Willy Naessens. Voor de drie mooiste hoeden had hij mooie prijzen voorzien.

In Wortegem Petegem heeft een zware brand gewoed waarvan de rookpluim vele kilometers ver te zien was, zelfs tot op Waregem Koerse. Het was een houtopslag van een bouwbedrijf die in rook is opgegaan. Er werden 100 brandweerlieden van verschillende posten ter plaatse gestuurd. Het gemeentelijk rampenplan werd ook afgekondigd.

De brandweer van Brugge zet nu zaterdag de deuren open van hun kazerne aan de Pathoekeweg. Het wagenpark wordt er voorgesteld, er zijn tal van demonstraties en de verzekerde komst van de NH90 heli van Koksijde en de MUG Heli. Je kan er ook de nieuwe jaarkalender kopen bij de Vriendenkring van de Brandweer.

In de Nieuwstraat in Bredene heeft een zware brand gewoed in een woning. De bewoner moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

In Beernem starten volgende week maandag werken voor de afbraak van het Bloemendale zwembad. Nu is er al het nieuwe zwembad Drogenbrood.

Het Nederlandse koningspaar heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Zeeland. Ze gingen op bezoek in Middelburg, Veere, Vlissingen en Domburg. Ze hadden heel wat fijne ontmoetingen met Zeeuwen.

Nu vrijdag start de Renewi Tour in Blankenberge. In de badstad wordt dan een wielerdorp gemaakt op de Grote Markt. Ardooie is één van de aankomstplaatsen in deze koers.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.