Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Brugge mocht de voorbije zomermaanden juli en augustus 1,7 miljoen bezoekers ontvangen. Het waren er iets minder in vergelijking met vorig jaar. Het aantal overnachtingen is gedaald. 76% van de toeristen in Brugge waren dagjesmensen. Het aantal buitenlandse toeristen is toegenomen.

De Triënnale in Brugge wordt nu zondag afgesloten. Er zullen dan 400.000 bezoekers geweest zijn. Zowel de curator als de burgemeester zijn tevreden met de bezoekerscijfers. 106 gidsen hebben er heel wat mensen rond geleid.

Het is nu al druk op de treinen richting Oostende en De Panne. In Oostende is er drie dagen lang braderie en naar De Panne willen velen nog naar het Studio 100 Festival in Plopsa met alle gekende figuren die in een parade door het park trekken.

In het Brugse Graaf Visartpark werd donderdag de kick off gehouden van de campagne van de Brugse CD&V Lijst Burgermeester met uiteraard Dirk De fauw als lijsttrekker. Hij wil graag nog eens burgemeester van Brugge worden. Hij trekt met een naar eigen zeggen sterke lijst naar de kiezer.

In het Brugse woonzorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis werd donderdag de 101ste verjaardag gevierd van Lucrese Bout. De vrouw werd in Brugge geboren en werkte destijds in de serres Sanders in Sint-Andries en ook in het sigarenfabriekje in Loppem.

In Assebroek is het kermisweekend met zondag de handels-en rommelmarkt. Voor het eerst in vele jaren zal er geen autoscooter zijn. Die wordt vervangen door het lunapark Playtime. De andere attracties staan nu meer vooraan op het plein.

Jonathan Haeyaert uit Brugge zal de lijst trekken voor de provincieraadsverkiezingen bij het Vlaams Belang. Hij is nog maar 24 en de voorzitter van de Brugse afdeling. Stefaan Sintobin zal de lijst trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De Renewi Tour koers startte vandaag in Blankenberge. De renners moeten naar Ardooie waar ze vijf plaatselijke ronden afleggen en rond 15.30 uur zullen aankomen.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.