Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

In het Schutttershof in Sint-Kruis werd dinsdagavond het programma voorgesteld voor Sint-Kruis kermis. Het kermisweekend gaat door tijdens het weekend van 14 en 15 september. Er is de rommelmarkt, feest op straat langs de Moerkerkse Steenweg, vuurwerk, optredens en een expo over gekende huizen in Sint-Kruis, waarover trouwens ook een boek verschijnt.

Het treinverkeer tussen De Panne en Diksmuide is terug hersteld. Dinsdag was er de hele dag hinder nadat een vrachtwagen in Veurne de bovenleiding had beschadigd. Nochtans zijn de hoogten van de spoorwegovergangen goed aangeduid met infobordjes zodat chauffeurs de hoogte kunnen inschatten.

Komend weekend is er in verschillende gemeenten terug kermis. Dat is onder meer het geval in Oedelem waar een heus bevrijdingsvuurwerk zal afgevuurd worden. Ook in Wijnendale Torhout is er een kermisweekend met heel wat foorattracties.

De organisatoren van de Pleinfeesten in Sint-Andries hebben een cheque van 250 euro geschonken voor het goede doel. Het geld gaat naar de vzw Muzuri die oorlogsslachtoffers helpt in Oost-Congo. Het gaat om kinderen en vrouwen die er geholpen zullen worden.

Een 500-tal gezinnen uit Sint-Andries hebben dinsdagavond een tijdlang zonder stroom gezeten. De stroom was er om 23.34 uur uitgevallen. Fluvius stuurde hun wachtploegen ter plaatse.

Vanaf vandaag wordt hinder verwacht op de N49. Er wordt verder gewerkt om de expressweg te veranderen in snelweg. Vanaf vandaag moet het plaatselijk in beide richtingen over slechts één rijstrook met een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

In een mobilhome in Jabbeke werd het levenloos lichaam gevonden van een vrouw. De doodsoorzaak wordt onderzocht. Haar man werd grondig verhoord maar hij mocht vrijuit gaan. Het onderzoek loopt verder.

In Brugge is er komend weekend de viering van 80 jaar bevrijding met concerten, tentoonstelling, parade van militaire voertuigen, kampement aan de Kruisvest en beiaardconcert met nummers uit die oorlogsjaren.

In de etalage van de Brugse chocolatier Dominique Persoone op het Simon Stevinplein werd alles in het teken gezet van de bevrijding. Er prijkt nu een grote buffel in de etalage. Het was via de Buffelbrug dat Brugge in 1944 bevrijd werd. Duizenden mensen kwamen toen op straat om te feesten.

Voor de kust van Frankrijk zijn tal van doden gevallen toen illlegalen poogden om het kanaal over te steken ter hoogte van Wimereux in Nord Pas de Calais. De politie van de zone Westkust vroeg al eerder om kleine bootjes snel te melden zodat ze meteen kunnen ingrijpen bij deze levensgevaarlijke situaties.

En Koningin Mathilde heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het Vlaams Instituut voor de Zee. Ze kreeg een rondleiding met uitleg over het onderzoekswerk. De koningin mocht ook mee aan boord van hun schip.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.