Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

In de kerncentrale van Borssele, net over de grens in Zeeland, zoeken ze naar personeel. Er wordt gezocht over de grens bij ons en zo adverteert de centrale hier in Brugge op de busschuilhuisjes. Op 12 september houden ze een open dag voor kandidaat-personeelsleden.

In het AZ Sint-Lucas in Assebroek zijn er terug vier nieuwe artsen toegevoegd. Twee van hen gaan in de spoed aan de slag. Nu bestaat het team terug uit acht spoedartsen om 24 uur de spoeddienst te bemannen.

In Zwankendamme heeft Samana donderdag de hoofdprijs van hun tombola overhandigd. Eén van hun leden, Marleen, won een reischeque ter waarde van 7.500 euro.

Volgende week gaat het Brugse Volkskundemuseum in de Balstraat weer open. Het museum kreeg een volledige make over. Het was daarom enkele maanden gesloten voor de werken.

In het House of Time aan de Komvest in Brugge is er een feestweekend. Er is heel wat te beleven. Vandaag starten de activiteiten vanaf 17 uur. Het House of Time aan de Pakhuizen is ooit gestart naar aanleiding van één van de vorige edities van Triënnale Brugge.

In Sluis is er na de sluiting van de winkels van Groosman Mode nog een winkel die verdwijnt. Het gaat om Neutjes en Meer. De winkel was er tien jaar lang.

Bijna tweeduizend Brugse gezinnen hebben vorig jaar een onderwijscheque aangevraagd bij het OCMW. Zij kunnen 110 euro krijgen om de start van het nieuwe schooljaar betaalbaar te houden. Er zijn heel wat rechthebbenden.

Het Entrepot in Brugge en het Jeugdhuis Comma vieren vandaag en morgen hun twintig jarig bestaan.  Op hun website wordt het feestprogramma uiteengezet.

Nu zondag zetten ze de deuren open van het gerenoveerde gemeentehuis van De Haan. Het  dak en de gevel werden aangepakt en de Belvédèretoren opnieuw geplaatst. Zondagvoormiddag kan je het gebouw bezoeken. Die dag is er ook de officiële opening.

Morgen zaterdag heropent ook het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke. Er werd een nieuwe vleugel voorzien waarin je het zeventien meter lange skelet van de potvis Valentijn kan bewonderen die in februari 1989 aanspoelde op het strand.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.