Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

In Brugge heeft men de nieuwe monumentenverlichting in gebruik genomen. Er werd gekozen voor LED-verlichting die veel minder verbruikt en ook langer meegaat. Onder meer aan het stadhuis werd de nieuwe verlichting aangebracht, zowel vanop de lantaarnpalen als van op de grond.

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat van 22 tot 28 september het asfalt vernieuwen op de E40 tussen Veurne en Oostduinkerke. De aannemer zal werken in beide richtingen.

De Damse schepen Britta Roelants zal een tijdlang haar ambt niet kunnen uitvoeren. Ze is zondag onwel geworden en moest naar het ziekenhuis. Ze zal nog niet vervangen worden in het Damse schepencollege; haar bevoegdheden worden verdeeld onder de andere schepenen van de stad.

De Oedelemsesteenweg in Sijsele zal op termijn een heraanleg krijgen. Aquafin staat in voor de nodige voorbereidingen om een aannemer te zoeken en de plannen op te maken, samen met de stad Damme.

Het is nu zondag Dag van de Sport in Brugge. Op het Zand stellen heel wat sportclubs hun werking voor of verzorgen er demonstraties. Alles valt samen met de Autovrije zondag in de Brugse binnenstad. Er is die dag ook een mobimarkt en nog veel andere evenementen.

Ook dit jaar hebben de organisatoren van Sint-Kruis kermis weer een programma samengesteld voor de zaterdag. Dan is er een rommelmarkt, wandelconcert, optreden van Studio Banaal en vuurwerk. Op de beide parkings aan de kerk van Sint-Kruis is er dan ook foor.

De wijk Blijmare in Sint-Andries kreeg een grondige heraanleg. Verschillende straten werden aangepakt. Nu vrijdag is er de officiële opening van de straten door het Brugse schepencollege.

Bruggeling Stefaan Vergaerde trekt als luitenant naar de klassen van Brugse scholen om te vertellen over de bevrijding van Brugge, nu tachtig jaar geleden. Dat werd het voorbije weekend al gevierd met onder meer een parade met oude legervoertuigen door de straten.

De brandweer van Hooglede zet nu zondag de deuren open. Ze pakken uit met een speciaal event namelijk een kampioenschap kratten stapelen. Het wordt meteen ook het West-Vlaams Kampioenschap.

De Gault & Millau awards werden uitgereikt voor catering. Daarbij viel de gekende cateraar Deldycke uit Brugge in de prijzen voor hun personeelsbeleid.

Stijn Meuris komt nu vrijdag naar het Kursaal van Oostende. Hij zal er samen optreden met de Muziekkapel van de Marine. Het zal een uniek optreden worden.

En nu zondag wordt in Roeselare een veiligheidsdag gehouden met medewerking van de politie en de brandweer. Ze zullen er hun wagenpark voorstellen op het Stationsplein van de Rodenbachstad. Ook de gemeenschapswachten van Roeselare verlenen er hun medewerking.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.