Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

De Langestraat en de Hoogstraat in Brugge zullen nu zaterdag afgesloten zijn voor alle verkeer. Er is dan braderie van de handelaars met verkoop op straat. Ook op zondag zijn de straten afgesloten maar dan is er ook autovrije zondag en mag er geen verkeer in de binnenstad.

De MUG Heli met standplaats aan het Brugse AZ Sint-Jan staat in Frankrijk voor herstelling na de noodlanding in een weide in Sint-Kruis. Intussen heeft de uitbater van de MUG Heli, het Instutuut voor Medische Dringende Hulpverlening, vanuit Frankrijk een SAMU-vervangtoestel gekregen voor dringend medisch transport via de lucht. Dat werd de voorbije dagen al verschillende keren ingezet.

Heel wat verenigingen sponsoren jaarlijks die MUG Heli. Dit jaar kiezen ook de organisatoren van Oostkamp Swingt, dat op 19 oktober plaatsvindt in Ooscampus, om de urgentie-helikopter te ondersteunen met hun sponsoring. Ze konden enkele grote namen strikken voor hun event van oktober.

De bussen van De Lijn zullen nu zaterdag de halte Waardamme-dorp niet kunnen aandoen. Dan is er immers kermisweekend met koers in de Oostkampse deelgemeente.

Nu zondag is er in Blankenberge de Ostrea zeilrace. Klassieke zeilschepen nemen het dan tegen elkaar op. Je kan de zeilschepen rond 12 uur zien vertrekken naar zee vanaf het Oosterstaketsel.

In Eernegem is er komend weekend ook kermis. De kermis start nu vrijdag en gaat gepaard met een avondmarkt. De kermis in Eernegem lokt altijd veel volk.

In Maldegem start dit weekend de jaarlijkse kermis. Ze hebben 20 attracties waarvan enkele grote met onder meer de High Energy en de Popcorn Party.

Het Circus Barones trekt verder met een tournee door Vlaanderen. Dit weekend kan je ze vinden aan de parking van Euroshop in Roeselare. In Roeselare mochten ze vorige week trouwens nog een circus uit Frankrijk verwelkomen.

Het Brugse bedrijf Arte Grossé mag attributen leveren voor het bezoek van de Paus aan ons land. Hij komt van 26 tot 29 september naar België en zal de mis opdragen in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Zijn koormantel en mijter zullen van Brugse makelij zijn.

En in de kerk van Don Bosco in Torhout wordt morgen vrijdag afscheid genomen van Frans Crevits. Hij is de vader van Vlaams Minister Hilde Crevits en is kort na de uitvaart van zijn vrouw, vorige zaterdag, overleden. De minister verloor haar beide ouders in amper een week tijd. Ook morgen wordt veel volk verwacht in de kerk. Frans Crevits is altijd in de onderwijswereld actief geweest.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.