Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

In Sint-Kruis hebben ze er een geslaagd kermisweekend op zitten. Er kwam heel wat volk langs, zowel voor de rommelmarkt, het straatfeest, de optredens en de demonstraties. De foor op beide parkings aan de kerk blijft er nog staan tot en met woensdag.

Het Brugs Bierfestival werd het voorbije weekend gehouden in het Congrescentrum op het Beursplein. Op zondag was het een kalme dag qua bezoekers. Er waren die dag heel wat events en het was ook nog mooi en zonnig weer. Het viel ook samen met de autovrije zondag in Brugge. Volgende week is het autovrije zondag in Oostende.

Supporters van Club Brugge hebben in de Brugse deelgemeente Sint- Andries meer dan 4000 flyers verdeeld om te motiveren waarom hun club een nieuw voetbalstadion moet hebben. Een aantal omwonenden vecht telkens de vergunningsaanvragen aan.

Op de site Ruddershove in Sint-Pieters Brugge werd de eerste steen gelegd van de uitbreiding van de keuken Ruddersstove. Daar worden dubbel zoveel maaltijden bereid dan vroeger. Ze verdelen die maaltijden in Brugge en vier buurgemeenten. Dagelijks gaat het om 2.300 maaltijden.

Het Brugse schepencollege heeft samen met de showband Dink de heraangelegde straten van de wijk Blijmare in Sint-Andries ingewandeld. Een aantal straten werden grondig onder handen genomen.

Zondag was er een dag lang geen gemotoriseerd verkeer toegelaten in het centrum van Brugge. Aan alle bruggen richting binnenstad stond politie om het verkeer tegen te houden. In het stadscentrum was er heel wat te doen met de braderie in de Langestraat en de Hoogstraat, de mobimarkt op de Burg, de dag van de sport op het Zand en de Mosselfeesten op de Vismarkt.

En op die Mosselfeesten van de West-Vlaamse Snorrenclub werd zondag de mooiste mosselsnor gekozen. Die eer was dit keer voor Bruggeling Franky Depiere.

In de Ourthestraat in Torhout hebben onbekenden ingebroken in een woning. Er werd een steen gegooid door het schuifraam. De inbrekers gingen aan de haal met juwelen.

De brandweerpost van Leke heeft een nieuwe materieelwagen. De postoverste, Kapitein Filip Vandenberghe, mocht de sleutels in ontvangst nemen. De wagen zal ingezet worden voor logistieke tussenkomsten zoals wespenverdelging, wateroverlast en stormschade.

Voetbal. Eerste provincialer Jong Male moest zondag thuis spelen tegen titelkandidaat Rumbeke. Ze hebben die wedstrijd met 1-3 cijfers verloren. Volgende week moet Jong Male op verplaatsing naar Racing Waregem.

En de Brugse basketbalclub Avanti heeft zaterdagavond hun wedstrijd tegen Melsele Beveren gewonnen met 75-62 cijfers. Avanti Brugge speelde met een sterke verdedeging.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.