Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

Op 72-jarige leeftijd is Bernard Traen overleden. Hij was de voormalige zaakvoerder van Traen-Coucke, bedrijf dat nu door zijn zoon Benoit verder gezet wordt en gerund wordt onder Industrie Totaal aan de Pathoekeweg. Het is nu de derde generatie. Bernard Traen was schutter bij Sint-Sebastiaan in Brugge en actief lid van de Brugse Wijngilde. Hij hield van fietsen en lekker eten. Nu vrijdag is er de uitvaart van Bernard Traen in de kerk van Sijsele.

Heel wat horeca-uitbaters kwamen dinsdagavond samen voor de drink van Horeca Brugge Ommeland. De drink ging door in Oostkamp waar de uitbaters het voorbije zomerseizoen konden evalueren.

Volgende week hervatten ze in Assebroek de nutswerken op de wijk Sint-Kristoffel. De aannemer moet werken in de Collegestraat, de Vondelstraat, de Vinkenstraat en ook in de Sint-Kruisstraat. De nutsleidingen van diverse maatschappijen moeten vervangen worden.

Op de luchthaven van Oostende-Brugge zijn er dinsdag de hele dag trainingsvluchten geweest met een Boeing van KLM. Ze deden talrijke touch and go’s waarbij ze laag over de hele regio vlogen. Heel wat buurtbewoners hebben het toestel meerdere keren gezien.

Het SAK van Sint-Pieters heeft een protestactie gehouden aan het kruispunt van de Blankenbergsesteenweg met de Sint-Pieterskerklaan. Het Studie- en Akiekomitee pleit voor meer verkeersveiligheid op dit kruispunt.

De bekende Slagerij Els en Jozef in Brugge Sint-Jozef is op zoek naar een kandidaat-overnemer. Het aantal slagerijen in de Brugse volkswijk is gestaag afgenomen. Ooit waren er 12. Tegen hun pensioen in 2027 willen Els en Jozef een overnemer gevonden hebben voor hun goed draaiende slagerij. Zo niet, dan zullen ze het pand afzonderlijk verkopen.

En ook in Sint-Michiels Brugge stopt een slagerij, namelijk Gerrits Ambacht. Hij zal zich voortaan toeleggen op catering-opdracten. Hij werkt nu al veel in regio Oostende.

Komend weekend is er Barrio Tilo op het Lindeplein in Sijsele. De driedaagse kermis start met een modeshow in samenwerking met modehuizen en kapsalons waaronder Lingerie Ultime die eerder al een modeshow hield afgelopen zondag, op de kermis in Sint-Kruis. Ook in Varsenare en in Ruddervoorde is het kermisweekend. In beide gemeenten is er daarbij ook rommelmarkt.

De Brugse Avondrijders hebben een cheque van 5000 euro geschonken aan het goede doel. Het geld ging naar de MUG-Heli. Ook de organisatoren van Oostkamp Swingt van 19 oktober zullen het opgehaalde geld schenken aan de urgentie-helikopter.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.