Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

De kermisattracties zijn uit Sint-Kruis Brugge vertrokken na een druk kermisweekend. Een aantal van hen staan komend weekend op de kermis in Ruddervoorde, anderen staan een week stil om dan in het laatste weekend van deze maand in Nieuwpoort te gast te zijn.

Langs de Baron Ruzettelaan in Assebroek Brugge is brand uitgebroken in een woning. De brand brak uit op de derde verdieping. De Brugse brandweer kon uitbreiding en erger voorkomen dankzij hun snelle tussenkomst.

In Koksijde is vandaag Koket gestart. Dertig floristen laten er hun kunnen zien in het Gemeentehuis en op het Theaterplein. Het event is nog tot en met maandag te bezoeken.

In Aalter gaat nu zaterdag de jaarlijkse kermis van start. Op zondag is er opendeur bij de brandweer en op woensdag is er jaarmarkt in Aalter. De laatste dag, op zondag 29 september, zijn er tal van optredens en wordt de kermisweek afgesloten met een spetterend vuurwerk.

In Brugge zullen Katie en Eric begin oktober afscheid nemen van hun hotel Asiris aan de Sint-Gilliskerk. Na een periode van 32 jaar kunnen ze de fakkel doorgeven. De nieuwe uitbater wordt Olivier Christiaens die in dezelfde buurt al het gekende hotel Jacobs leidt.

In de Stek in Sijsele werd de 100ste verjaardag gevierd van Normé Van Poucke. Hij is vroeger chauffeur en landbouwer geweest. Het stad Damme ging de eeuweling feliciteren met zijn verjaardag. Hij is nu één van de 100-plussers die Damme rijk is.

Op het strand van Knokke-Heist is de afbraak gestart van de strandcabines. De eigenaars hebben nog tijd tot 14 oktober om alles weg te halen van de stranden.

Na het verlies van beide ouders op amper één week tijd heeft Vlaams Minister Hilde Crevits nu ook nog eens haar schoonvader verloren. Alle overlevenden verbleven in dezelfde kangoeroewoning waar ook de politica woont in Torhout. De ouders van Hilde Crevits vochten beiden lange tijd tegen kanker.

Langs de Westkapelsesteenweg in Dudzele is de voorbije nacht een ongeval gebeurd. Een wagen is er in de gracht beland. De brandweer van Brugge moest de bestuurder uit zijn wagen bevrijden.

En aan de hogeschool Vives in Brugge is het aantal inschrijvingen toegenomen dit jaar. De lerarenopleiding doet het erg goed dit jaar. Dat is goed nieuws want er is momenteel een nijpend tekort aan nieuwe leerkrachten.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.