Regio-nieuwtjes in het kort

Regio-nieuwtjes in het kort

In de Franse krant Le Figaro krijgt de kusttram van De Lijn bijzonder veel lof. Het is blijkbaar bijzonder uniek dat een tram een volledige kustlijn bedient. Tussen Oostende en Middelkerke heb je zelfs uitzicht op zee terwijl je spoort met de tram.

In de Sint-Niklaaskerk van Westkapelle komt er een troostbeurs. Rouwenden zullen daar troost kunnen vinden. Het is vaak nodig dat mensen kunnen praten over hun verdriet na het verlies van een belangrijk iemand in hun leven.

Tim Declercq heeft na het winnen van het herfstcriterium in Oostrozebeke nu ook kunnen winnen tegen een paard met span in Sint-Eloois Winkel waar dinsdag de paardenkoers op straat gepland was. Het was overigens ook de laatste dag van de kermis in Sint-Eloois Winkel.

De MUG-Heli wordt de laatste weken heel wat opgeroepen naar Oost-Vlaanderen. Vanmorgen moest het vliegende urgentieteam vanop de standplaats aan het AZ Sint-Jan in Brugge meteen al vertrekken naar Evergem bij Gent. En bij Garage Demey in Maldegem werden dinsdag de sleutels overhandigd van de BMW X7 voor het MUG-team van het AZ Alma in Eeklo. Er is plaats voor een dokter en een verpleegkundige en voor het materiaal dat ze nodig hebben bij dringende medische tussenkomsten.

In het vroegere Elisabethziekenhuis in Sijsele zal Ferm begin volgend jaar een kinderopvang opstarten voor 14 kindjes tussen 0 en 3 jaar oud. Ze willen zo snel mogelijk starten met de verbouwingen zodat alles er in februari volgend jaar kan starten.

JCI  Brugge organiseert morgen donderdag het laatste verkiezingsdebat met alle lijsttrekkers voor Brugge.

In Blankenberge zijn er vier kandidaten voor de uitbating van de ondergrondse parkeergarage onder de Markt. Het huidige bestuur wil het punt nog volgende maand op de gemeenteraad laten goedkeuren. Stad Blankenberge wil niet langer meer geparkeerde wagens zien op het plein na de heraanleg.

Aan het Katelijnepark in Brugge werkt Besix aan de bouw van een steiger voor de binnenvaart waar binnenvaartschepen 24 uur kunnen liggen voor ze de Ringvaart rond Brugge opvaren. Ze wachten er vaak tijdens de uren dat de bruggen niet opengezet worden. Het gaat dan over de spitsuren.

In Emelgem bij Izegem is er komend weekend voor het eerst in jaren nog eens kermis. Ze verwachten er acht kermiskramen. Ook in Moerkerke is het komend weekend kermis met tal van attracties. In de kerk is er opendeur van de Heemkundige Kring. Op kermismaandag serveren ze stoofvlees met friet in De Vrede. En op zaterdag is er al een traditionele kermiskoers in de Damse deelgemeente.

Op de Burg in Brugge wordt donderdagavond een vliegeractie gehouden om aandacht te vragen voor het conflict in het Midden Oosten waarbij al heel wat onschuldige burgers het slachtoffer geworden zijn. Eerder deze week was er ook al een stille wake op het Zand in Brugge. Daar waren er 150 aanwezigen.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.