Regio-nieuwtjes in het kort

De Brugse stedelijke dienst Mobiliteit maakt een inventaris op van alle parkeerplaatsen die in Brugge beschikbaar zijn. Dat doet ze in opdracht van Burgemeester Dirk De fauw nadat hij klachten kreeg van Bruggelingen die vinden dat op diverse plaatsen in Brugge parkeerplaatsen te smal zijn. Daarbij ging het vaak over de Gistelse Steenweg in Sint-Andries en de Generaal Lemanlaan in Assebroek. Met de inventaris zullen binnenkort alle pijnpunten in kaart gebracht zijn en kunnen maatregelen getroffen worden. Door een té smalle parkingplaats komen wagens vaak deels op een fietspad te staan, wat uiteraard problemen met zich mee kan brengen. De Burgemeester wil niet-geschikte plekken ondermeer laten vervangen door groenzones.

In Sint-Andries Brugge is woensdagavond laat, zoals we eerder al meldden, een 25-jarige dakloze man gearresteerd nadat hij met een mes in de hand aangetroffen werd op de oprit van de privé-woning van burgemeester Dirk De fauw in de Bremlaan. Vlak daarvoor had de man verkeerdelijk aangebeld aan een woning in de Heidelaan en vroeg hij naar de Burgemeester. Deze bewoners verwittigden de politie die onmiddellijk contact nam met de Dirk De fauw met de mededeling dat patrouilles naar hem op weg waren. De onderzoeksrechter te Brugge heeft de man aangehouden wegens verboden wapendracht en belaging nadat hij voorgeleid en langdurig ondervraagd werd. De man was geen onbekende voor het kabinet van de Burgemeester; hij had de laatste maanden al verschillende dreigmails verstuurd.

Het Spoor heeft een versnelling hoger geschakeld in het toegankelijk maken van treinen. Donderdag heeft de NMBS bij Alstom in Brugge het allereerste dubbeldekrijtuig van 130 autonoom toegankelijke wagons voorgesteld. Dat worden stuk voor stuk rijtuigen die er mee voor moet zorgen dat reizigers met een beperkte mobiliteit volledig zelfstandig de trein kunnen nemen. Bij de voorstelling bij de Brugse treinbouwer waren de ministers van Mobiliteit en Maatschappelijke Integratie aanwezig samen met NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir en de Brugse Burgemeester Dirk De fauw. De nu volgende tien jaren zullen de Belgische Spoorwegen om en bij de 6 miljard investeren in beter toegankelijke stations en treinen.

Zondagmiddag om half twee staat een volgende Brugse voetbalderby op de affiche. Cercle ontvangt Club Brugge in het Jan Breydelstadion en dat is tegenwoordig een zogenaamde risicomatch geworden voor de ordediensten. De zenuwen voor het duel van komende zondag staan alvast strak gespannen. Op sportief gebied gelukkig ook want zowel de Club als de Cercle strijden voor drie belangrijke punten in het klassement. Blauw-Zwart wil de kloof met de top verkleinen; Groen-Zwart wil de kans op Playoff I vergroten. Opmerkelijk toch wel is dat de twee jongste confrontaties tussen de Brugse clubs telkens op rellen uitdraaiden. Beiden hebben ultra-groeperingen die gebrand zijn op confrontaties buiten het stadion. Voor de politie is dit dus een absolute risicowedstrijd die behandeld wordt als thuismatchen van Club Brugge tegen pakweg Anderlecht, Antwerp of Gent.

En op vrijdag 1 maart start alweer de vijfde uitgave van  ‘Alles kan Veggie’. Dat is een Veggie Challenge, een gratis online coachingprogramma van Proveg dat mensen inspireert om de hele maand maart veel minder vlees te eten. Wil de stad Brugge de award voor Beste Veggie Stad in de wacht slepen, dan moet ze het meeste aantal deelnemers weten warm te maken. Inschrijven kan via de website veggiechallenge.be waarop je ook kans maakt op prijzen. 33 Brugse restaurants doen alvast mee met de Veggie Challenge. En er is nog méér te winnen want wie zijn of haar bevestiging van inschrijving voor de Veggie Challenge doorstuurt naar klimaatenmilieu@brugge.be, maakt kans op een cadeaubon van 50 euro om in één van de deelnemende Brugse restaurants een veggie lunch te nuttigen.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.