Regio-nieuwtjes in het kort

Voormalig Club Brugge-speler Jan Sorensen is op 68-jarige leeftijd overleden. De Deen kwam destijds bij Club Brugge op 22-jarige leeftijd. Hij speelde er 154 wedstijden en scoorde daarin 50 keer. Hij hielp de Club mee aan 2 kampioenstitels, in 1978 en in 1980. Hij maakte ook deel uit van de ploeg die op Wembley de finale van de Europacup I tegen Liverpool speelde. In 1983 legde FC Twente een recordbedrag op tafel om de Deen naar Enschede te halen. Jan Sorensen sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid.

Vanaf Pasen komen er op de beiaard van Brugge vier nieuwe melodietjes. Het gaat ondermeer om het nummer ‘Twee Meisjes’ van Raymond van het Groenewoud. Dat zal weerklinken op het halve uur. Op het uur weerklinkt straks ‘Somewhere Over The Rainbow’ van Harold Arlen, een muziekstuk uit de film ‘Wizard of Oz’. Op het kwartier na het uur ‘L’homme Armé’, een compositie van Guillaume Dufay. Kwart vóór het hele uur weerklinkt dan ‘Frank en Wimmie’ van Karel Distelmans. Tweejaarlijks worden de nummers gewijzigd op de Brugse beiaard. De bijna voorbije twee jaren waren kwart over het uur enkele maten te horen van “’k En Brugge in m’n Herte” van Benny Scott.

De Brugse hobbyfotograaf Frank Vergucht schenkt morgen woensdag zijn digitale beeldbank aan het Stadsarchief van Brugge. Hij geeft in totaal 60.000 foto’s over Brugge in zijn bezit na al die jaren. Dagelijks trekt Vergucht door de stad op zoek naar een mooie foto. Zijn foto’s zijn ondermeer te zien in de weerberichten van de nationale en de regionale televisie.

Nu vrijdag start op de Grote Markt van Ieper de Kattenfoor. Er zullen 35 attracties staan voor jong en oud. De foor zal duren tot en met zondag 3 maart. Er zal ook een prikkelarm moment gepland worden op deze foor die altijd heel wat volk lokt weet te lokken.

Komend weekend zijn er werken gepland aan het spoor tussen Brugge en Blankenberge. Er zal dan ook geen treinverkeer mogelijk zijn. Er komen dit weekend vervangbussen. Ook volgende week dinsdag zijn er op dezelfde spoorlijn werken gepland. De treinen vertrekken dan op andere tijdstippen tussen Blankenberge en Genk.

De gemeente Knokke-Heist heeft een herdenking gehouden ter nagedachtenis van oud-Burgemeester Leopold Graaf Lippens. Hij is drie jaar terug overleden. Lippens had decennia lang de touwtjes stevig in handen in de mondaine badplaats.

De lokale politie van de zone Blankenberge-Zuienkerke is op zoek naar versterking. Ze zoeken naar iemand voor het recherche-team en ook twee inspecteurs voor de meldkamer.

In Zuienkerke komt er deze zomer een camperpark. Er zal plaats zijn voor heel wat mobilhomes. Het camperpark komt er aan de Dullemolenstraat. Er is vraag naar meer faciliteiten voor toeristen met campers, een soort toerisme dat de laatste jaren enorm gestegen is. Vanaf april starten de uitbaters met hun boekingen voor deze zomer.

En Frank en Darline hebben afscheid genomen van hun Hotel Malleberg in de Hoogstraat in Brugge. Ze runden het hotel al 35 jaar en konden nu de fakkel doorgeven aan nieuwe uitbaters. Ze zullen de vele toeristen missen maar gaan het nu wat rustiger aan doen.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.