Regio-nieuwtjes in het kort

Boze Boeren hebben donderdagnamiddag een filterblokkade opgezet op het rondpunt aan de Alfred Ronsestraat, tussen Dudzele en Westkapelle, bij Ramskapelle, ter hoogte van het oprittencomplex met de A10-autosnelweg. De actievoerende landbouwers waren donderdag ook al aanwezig geweest aan de gebouwen van het Agentschap Natuur en Bos aan de achterkant van het station in Brugge. Net zoals dan kwamen de Brugse Politie en ook agenten van de scheepvaartpolitie meteen ter plaatse om het drukke kruispunt voor verkeer vanuit de Zeebrugse haven zoveel mogelijk open te houden. Het meeste verkeer dat de Alfred Ronsestraat richting haven en Ramskapelle wilde oprijden, werd weer de autosnelweg opgestuurd om zo via een andere afrit naar de bestemming te rijden.

De bewoner van het huis in Brugge waar dinsdagnacht een explosie was, heeft het moeilijk om te plaatsen wat er gebeurd is. En dat omdat hij met met niemand overhoop ligt, zo zei hij aan Het laatste Nieuws bij monde van z’n advocaat. Toch ligt het voor de hand dat de actie gericht was tegen één van de bewoners van het pand. De twintiger zelf bijvoorbeeld heeft een waslijst aan veroordelingen op z’n naam met ondermeer drugsfeiten en zinloos geweld. Meteen na de feiten konden geen verdachten opgepakt worden. Ondertussen loopt het onderzoek naar de daders en de precieze omstandigheden van de aanslag verder. Het Brugse Parket doet momenteel geen mededelingen in het belang van het onderzoek. Wat wél zeker is, is dat er geen extra gemeenteraad of berek komt ondanks de vraag van verschillende oppositiepartijen. Burgemeester Dirk De fauw kon ondertussen uitleggen waarom dat momenteel niet opportuun is. Zelf heeft hij immers geen verdere informatie, gezien het onderzoek volop aan de gang is.

De stad Brugge zal de site van de Koude Keuken in Sint-Andries laten aanpakken. Zowel de sporthal als de terreinen zullen onder handen genomen worden. Vandaag zal schepen voor Sport Franky Demon meer uitleg geven aan de pers.

Op schrikkeldag 29 februari mocht in Brugge uitzonderlijk op donderdag gehuwd worden. Dries De Baets en Lisa De Deckere zijn in het huwelijk getreden. Schepen Jasper Pillen heeft een uitzondering gemaakt voor het koppel.

In Roeselare trekt nu zondag de carnavalsstoet door de straten van de Rodenbachstad. De stoet vertrekt iets over 15 uur. Er zijn heel wat deelnemende groepen en wagens. Tegelijkertijd is er dit weekend ook carnavalskermis in Roeselare.

Vandaag start de Veggie Challenge, ook in Brugge. De mensen worden aangeraden om een maand lang geen vlees te eten en te kiezen voor alternatieven. 33 restaurants in Brugge werken mee. Ambassadeur van de actie is de bekende Brugse chef Patrick Devos.

In de gemeenteraad van Knokke-Heist moesten ze donderdag elf punten behandelen in open zitting en ook twee interpellaties van raadsleden. Bij de start van de raad werd Philippe Vlietinck aangesteld als nieuwe schepen. Hij was eerder al vier jaar schepen in de mondaine badplaats.

De burgemeester van Damme Joachim Coens heeft twee nieuwe gemachtigd-opzichters aangesteld. Zij moeten kinderen aan de schoolpoort begeleiden, ondermeer bij het oversteken van de weg.

Volgens de N-VA zijn er momenteel 230 vacatures die niet ingevuld geraken bij de West-Vlaamse politiezones. In alle zones zoeken ze naar personeel. De Brugse politie vind je op tal van evenementen met hun jobstand waar je meer info krijgt over werken bij de politie.

En tijdens een tornooi in The Trickshot, de bekende snookerclub & pool van ‘zijn eigen Brugge’ won Kurt Deklerck het rolstoel 9-ball tornooi en dat met sprekende 3-0 cijfers van Jurgen Morel. Die had in de halve finale eerder al gewonnen van Michel Cant met 3-2. In de andere halve finale won Kurt met 3-1 van Kenny Vangampelaere. Kurt Deklerck blijft daarmee de titels en zeges aan elkaar rijgen want het is intussen nummer 298 geworden. De volgende afspraak is het internationaal snookertoernooi georganiseerd door WDBS, World Disability Billiard & Snooker. Het is Deklercks grote droom om de 300ste zege in de eerstvolgende twee maanden te pakken.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.