Regio-nieuwtjes in het kort

De West-Vlaamse gerechtelijke wereld staat momenteel op z’n kop. Aan de basis daarvan ligt examenfraude nu gebleken is dat vragen voor het magistratenexamen van afgelopen maand januari, vooraf bezorgd werden aan minstens één kandidaat. Dat is de zoon van twee magistraten uit onze provincie. De Hoge Raad voor de Justitie eist nu een strafonderzoek. De affaire zou gevolgen kunnen hebben voor tientallen magistraten uit op z’n minst West-Vlaanderen want hoe lang dit al aan de gang is is niet duidelijk. Ook de persoon die de vragen doorspeelde aan de kandidaat, blijkt een magistraat uit onze provincie. Een advocaat-generaal in Gent en daarvoor procureur in Brugge. Die nam inmiddels ontslag waarna schorsing volgde. Het is een Brugs advocate, waarbij de kandidaat stage liep, die de moed had om haar nek uit te steken en één en ander naar buiten bracht. De resultaten van het examen van januari, waarin de kandidaat uiteraard uitblonk, zijn alvast nietig verklaard. Binnenkort wordt een nieuw examen uitgeschreven. De zoon van het West-Vlaamse magistratenkoppel is daarop niet meer welkom.

Voor de derde keer in deze legislatuur stapt het Brugse stadsbestuur naar haar inwoners. Het stadsbestuur wil weten wat er leeft bij de Bruggelingen en doet daarom dit voorjaar op vier verschillende data en locaties weer de Brugse buurten aan. Wie voorstellen voor de buurt heeft en met iemand van de bestuursploeg wil spreken, is welkom op één van de vier data waarop ‘Buurt aan de beurt’ plaatsvindt. Met een hapje en een drankje, een door Stad Brugge betaalt aperitief met andere woorden, kunnen Bruggelingen ook weer hun buren ontmoeten en kennismaken met de verschillende stadsdiensten. Meer vind je info op www.brugge.be/buurtaandebeurt .

Lissewege maakt zich op voor het carnaval. De carnavalsstoet zal nu zaterdag 9 maart door de straten van het witte polderdorp trekken. Ze verwachten 15 wagens waaronder de top vijf van de stoet van Heist. In Lissewege mogen ze niet meer wagens aanvaarden. Ze konden er echter dubbel zoveel inschrijven. Het carnaval leeft duidelijk in Lissewege en na de stoet blijven de carnavalisten nog lang in de cafés hangen.

De Koninklijke Harmonie Poldergalm uit Dudzele heeft een nieuwe dirigent. Het gaat om Tom Bonny uit Heist. Zijn vader is dirigent in Heist waar ook zijn broer en moeder spelen. De harmonie zal onder meer te zien zijn in de Gouden Boomstoet in Brugge, in augustus, maar ook op twee openluchtconcerten voor de stad in het centrum van Brugge.

Langs de Pathoekeweg in Brugge is er maandag een gaslek geweest ter hoogte van het kruispunt met de Paul Halleuxstraat. Het verkeer werd een tijdlang omgeleid.

Er waren inbrekers op pad in Oedelem en in Oostkamp. In Oedelem werd er ingebroken in de Tinhoutstraat en in Oostkamp in de Kongodreef. In beide gevallen werden er juwelen gestolen uit de woningen. De politie van de zone Het Houtsche startte een onderzoek.

In het wijkcentrum Daverlo in Assebroek loopt er een fototentoonstelling onder de noemer Angels of Sport. Het is een eerbetoon aan slachtoffer-sporters van de oorlog in Oekraïne. De expo loopt nog tot eind april.

Eind april is er in Brugge terug de Levensloop ten voordele van de Stichting tegen Kanker. De loop vindt plaats op de site van de hogeschool Vives in Sint- Michiels. Er zijn nu al 22 teams ingeschreven.

Eind juni is er terug een volgende editie van het Bruges Arabian Horse event. Dan kan je de mooiste en beste Arabische paarden uit de hele wereld in Brugge aan het werk zien.

Eind maart start aan de kust het kunstenevent Beaufort. Er zijn in alle badplaatsen aan de Vlaamse kust mooie kunstwerken te bewonderen. Aan de Pier in Blankenberge staat er een kleurrijke zitbank. De eerste werken verschijnen stilletjes aan in het straatbeeld.

En het bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft gisteren twee wedstrijden schorsing, plus twee met uitstel en een boete van 3000 euro, gevorderd tegen Maxim De Cuyper van de Club. En dat omdat hij tijdens de bekermatch tegen Union Sint-Gillis, in de 98ste minuut van de partij, een duw gaf aan de scheidsrechter. Daarop werd hij door Lothar D’Hondt van het veld gestuurd. Gefrustreerd door de beslissing van de scheidsrechter, uitte De Cuyper zijn ongenoegen met een duw op de linkerarm van de ref. Volgens het bondsparket is dat wangedrag. En daarom verschijnt Maxim De Cuyper vandaag meteen voor het Disciplinair Comité.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.