Regio-nieuwtjes in het kort

De West-Vlaamse Starter van het Jaar is de 65-jarige Dirk Van Holsbeke uit Brugge geworden. Opmerkelijk want Van Holsbeke is inmiddels op pensioen na een carrière van 35 jaar in de reissector. De man was tien jaar lang directeur van TUI België en de laatste drie jaar van TUI Frankrijk. Hij lanceerde samen met z’n zoon een idee dat vooral de focus legt op kleinere hotels. En dat in tegenstelling tot de bekende boekingsplatformen waarop je bijvoorbeeld eerst je bestemming dient aan te duiden en dan beschikbare hotels te zien krijgt. De Van Holsbekes ontwikkelden EP Hotels dat vertrekt vanuit je gewenste vakantiebeleving in en wijde regio, niet een bepaalde bestemming. En zo komt de klant bij kleinere hotels terecht waar hij kan genieten van persoonlijke service en exclusieve voordelen maar waar ook de beste prijs en de vakantieverwachting gegarandeerd worden. De nu volgende vijf jaar wil Dirk Van Holsbeke in dat verband een 300-tal nieuwe hotels aan zich binden.

Elia werkt momenteel aan de bouw van een nieuw hoogspanningsstation aan de Pathoekeweg in Brugge, zo meldt KW. Daarnaast legt de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet ondergrondse 36 kilovolt-elektriciteitskabels aan die het nieuwe hoogspanningsstation zullen verbinden met het bestaande hoogspanningsnet. De werken zijn bedoeld om het lokale elektriciteitsnetwerk te versterken en zullen duren tot eind 2026.

Eind de maand april is er ook in Brugge terug Levensloop en dat ten voordele van de Stichting tegen Kanker. De loop vindt plaats op de site van de hogeschool Vives in Sint- Michiels. Er zijn nu al 22 teams ingeschreven.

En Lissewege maakt zich op voor het jaarlijkse carnaval. De carnavalsstoet zal nu zaterdag 9 maart door de straten van het witte polderdorp trekken. Ze verwachten 15 wagens waaronder de top vijf van de stoet van Heist. In Lissewege mogen ze niet meer wagens aanvaarden. Ze konden er echter dubbel zoveel inschrijven. Het carnaval leeft duidelijk nog in Lissewege en na de stoet blijven de carnavalisten nog lang in de cafés hangen.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.