Regio-nieuwtjes in het kort

In de Ringvaart in Brugge is deze ochtend rond kwart over zeven een lichaam uit het water gehaald door de duikers van de brandweer. Het werd even voordien opgemerkt tussen de Kruispoort en de Gentpoort. Meteen na de oproep kwamen met de politie en de brandweer ook een ziekenwagen en de MUG van het AZ Sint-Lucas ter plaatse maar al snel was duidelijk dat hulp niet meer kon baten. Een wetsdokter zal nu de nodige vaststellingen doen. Er is nog geen duidelijkheid over de identiteit en de omstandigheden waarop de persoon in het water terecht kwam en hoe hij of zij het leven liet.

Het Brugse Groene Middenveld dient bezwaar in tegen het plan ‘Bedrijvigheid economische subregio Brugge’. Dat resorteert onder de zoekzones die de Provincie aangeduid heeft in het kader van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan. Plan waarmee West-Vlaanderen in Brugge Sint-Pieters, langs de Blankenbergsesteenweg, een nieuw bedrijventerrein wil creëren met ook stadionruimte voor Cercle Brugge. Het verenigde Groene Middenveld geeft aan dat eerst de huidige bedrijventerreinen beter ingevuld moeten worden. Ze voert ook aan dat Brugge op vandaag, met zo maar even 684m² beton die er per dag bijkomt, nu al één van de snelst verhardende regio’s van Vlaanderen is. Unizo daarentegen is ervan overtuigd dat er momenteel een noodzaak aan extra bedrijventerreinen is in de Brugse regio.

Het Brugse AZ Sint-Jan is als derde ziekenhuis van het land erkend als implantcentrum voor de behandeling van het zogenaamd obstructief slaapapneu-syndroom. Met een spraakmakende doorbraak want de patiënt kan zelf eenvoudig met een afstandsbediening een tongpacemaker activeren vooraleer hij of zij slapengaat. De eerste ingreep is voorzien voor begin volgende maand in het eigen centrum van de dienst Neus-, keel- en oorziekten van het AZ Sint-Jan. Het team dat intussen al bij meerdere patiënten succesvol implanteerde in een ervaren ziekenhuis haalde zo deze erkenning binnen voor de Brugse kliniek. Patiënten getuigen nu al van een verkwikkende slaap door die tongpacemaker.

De burgemeester van Blankenberge Bjorn Prasse heeft de fietsenzaak Raida mogen heropenen. Die is ooit gestart als Cool Electro Bikes. Ze hebben een ruim aanbod aan elektrische fietsen van tal van grote merken. Cool had ook een winkel in Torhout.

Op Paaszondag en Paasmaandag zullen de klanten in de winkelstraten van het Zeeuwse winkel- en grensstadje Sluis verwend worden met een attentie van de Paashazen. Beide dagen zijn zowel de winkels als de horeca open in Sluis. Ze verwachten er weer heel wat shoppers uit ons land.

In Oostkamp zijn er dit weekend de Spring Shopping Days. De nieuwste lentecollecties worden er voorgesteld in de winkels. Verder is er in het centrum ook een autoshow van de Oostkampse garagehouders.

In Plopsa De Panne werd dinsdag de cast voorgesteld voor de musical Sneeuwwitje. De musical loopt van 2 juli tot eind augustus en kan je combineren met een bezoek aan het pretpark of een verblijf met buffet in het hotel.

Bakkerij Aernoudt breidt verder uit in onze provincie. Ze zijn eerder gestart met een bakkerij in Varsenare en nu ook in Ichtegem. Binnenkort starten ze nog in Oostkamp en in Torhout. Bakkerij Aernoudt heeft haar hoofdzetel in het Oost-Vlaamse Gentbrugge waar alles ooit gestart is.

Een gedeelte van de Koninklijke Baan tussen Wenduine en De Haan staat nog altijd onder water. Er moet gezocht worden naar een blijvende oplossing. In de duinbossen zal men wellicht een gracht moeten aanleggen waarlangs het water weg kan. Nu blijft het na langdurige en hevige regenval gewoon op de weg staan. De baan richting De Haan blijft afgesloten tot het water weggetrokken is.

Volgende week is er terug koers in Brugge met de start van de Classic Brugge De Panne. Er wordt gereden op woensdag en op donderdag. Er is een dag voor de mannen en een dag voor de vrouwen. Op beide dagen worden de teams op de Markt voorgesteld aan het publiek.

En het is verboden om tussen de narcissen en Paaslelies te lopen in het Brugse Begijnhof. De narcissen staan er momenteel prachtig in bloei en lokken traditioneel heel wat fotografen, onder meer voor foto’s van huwelijken en communies. Het is momenteel verboden op het binnenplein te lopen want zo kunnen de bloemen schade oplopen. De nodige bordjes werden er aangebracht.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.