Regio-nieuwtjes in het kort

Vanaf Pasen weerklinkt de beiaard van Brugge weer boven de binnenstad. De afgelopen kleine drie weken bleef die stil voor de grote versteek van de beiaardtrommel, verantwoordelijk voor de melodieën van de wekkering en voor een grondige revisie van het klavier waarop de beiaardier speelt. Vanaf zondag zijn de wekelijkse beiaardbespelingen terug en vanaf dan zal ook het resultaat van de ‘pinnenversteek’ te horen zijn in vier nieuw geprogrammeerde melodieën, met als meest opvallende op het halve uur ‘Twee Meisjes’ van Raymond van het Groenewoud.

Woensdag lanceerde Stad Brugge officieel een volledig vernieuwde website. De Stad zet hiermee een stevige stap voorwaarts in haar digitale transformatie, gericht op het versterken van interactie met de Bruggeling. De vernieuwing van de website werd voorafgegaan door een grondig gebruikersonderzoek. Zo werd de website geoptimaliseerd voor een breed publiek. De nieuwe brugge.be kwam tot stand door een samenwerking van de diensten van Stad Brugge en de externe bedrijven Anvil en Leap Forward.

Woensdagmiddag kort na tweeën werd de Brugse Brandweer gevraagd aan het einde van de Predikherenrei in Brugge. Daar was een bootje uit de jachthaven losgeraakt waardoor het was gaan drijven. Omwonenden hadden dat snel opgemerkt en sloegen alarm. De brandweer stuurde ook het Duikteam ter plaatse en met de hulp van de havenmeester kon het jacht weer vlotjes aan de aanlegsteiger vastgemaakt worden. Hoe de boot kon loskomen is niet duidelijk.

En de Oberbayernzaal van het Boudewijnpark in Sint-Michiels is aan z’n laatste weken toe. Wellicht wordt de bekende zaal na de Paasvakantie gesloopt. En dat moet nu eigenlijk versneld op burgemeestersbevel. Als gevolg van nazicht door de brandweer blijkt dat bij storm of hevige regen een deel van het dak wel ’ns zou kunnen instorten. Het Boudewijnpark was al van plan de Oberbayernzaal te slopen, maar op een vergunning was het nog steeds wachten. En zo verdwijnt een legendarische feestzaal die er al stond bij het begin van het Boudewijnpark in 1963. Ze werd gebruikt voor vele honderden erg uiteenlopende feesten, bals, gala’s, beurzen en andere evenementen, en dankt z’n naam aan de roemrijke Oberbayernfeesten destijds. Ze was ook in die typische stijl ingericht.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.