Regio-nieuwtjes in het kort

Rond 9 uur gisterenavond is in de Brugse gevangenis brand uitgebroken toen een gedetineerde z’n matras in brand gestoken zou hebben. De Brugse Brandweer werd opgeroepen om de brand te blussen. De juiste omstandigheden van het incident zijn evenwel niet duidelijk. Wellicht houdt de brandstichting verband met nervositeit wegens de aan de gang zijnde staking van de cipiers. Die blijft overigens nog even verder duren. Dat heeft de socialistische vakbond verklaard nà overleg met justitie. Ook de christelijke laat weten dat de stakingsactie gewoon verdergezet wordt. Volgens de bonden weigert de minister om de internering van mensen die kortere straffen opliepen op pauze te zetten. De vakbonden willen dat bekomen om de overbevolking in de gevangenissen te helpen oplossen.

KW brengt dat vijf organisaties van Brugse professionele gidsen zich verenigd hebben. Ze vragen de stad Brugge om gehoord te worden naast de gediplomeerde gidsen van de drie erkende gidsenverenigingen Hello Bruges, de Gidsenbond en S-wan en dat om samen de strijd aan te gaan tegen de echte piraten, zogenaamde gidsen die onzin en onwaarheden verkopen. De Brugse Unie der Gidsen zoals ze zichzelf verenigden wil dat de stad een taks heft op touroperators die werken met dergelijke buitenlandse gidsen. Maar volgens toerismeschepen Mieke Hoste bestaan er geen officiële gidsen en is er geen erkenningskader. In Brugge zijn er 2.654 gidsen uit 48 landen actief. Er zijn wel gediplomeerde en niet-gediplomeerde gidsen en er geldt een registratieplicht voor wie bezoekers wil rondleiden. Je kan je enkel laten registreren als je de gedragscode van de stad onderschrijft. Wie zich niet aan de richtlijnen houdt, loopt kans op een GAS-boete. Toerisme Brugge is vragende partij om het kaf van het koren te scheiden maar vreest dat het gelijkheidsbeginsel een taks op buitenlandse gidsen niet zomaar toestaat.

Het cruiseschip Ilona is vanmorgen vroeg Zeebrugge binnen gevaren. Ze zorgen voor extra toeristen in Brugge. Het Paasweekend was een voltreffer voor de toeristische sector in Brugge. De voorbije week was het wat kalmer. De Walen hebben nu immers geen vakantie.

Er worden morgen zomerse temperaturen voorspeld die kunnen oplopen tot 23 graden. De spoorwegen zullen dan ook extra treinen inleggen naar de kust, meer bepaald naar Oostende en naar Blankenberge.

Nu zondag wordt de loop Damme – Brugge – Damme gehouden. De lopers starten dit jaar van op de Blauwe Zaal tussen Brugge en Damme waar een paardenpension en ook het wijndomein Merula te vinden zijn. Ook daar is de aankomst voorzien van de loop over diverse afstanden.

In de Doornhut in Sint-Kruis worden momenteel werken uitgevoerd. Het verkeer moet er plaatselijk omrijden. Daar werd nu in die straten eenrichitngsverkeer ingevoerd, ondermeer in de Beukenlaan en in de Linde. Er werden ook borden geplaatst om aan te duiden dat er een zachte berm is. Het kruisen van voertuigen verloopt er niet altijd even gemakkelijk.

De werken in de Loppemsestraat in Oostkamp voor veilige fietspaden blijven maar duren. Door het regenweer heeft de aannemer heel wat vertraging opgelopen. De gemeente Oostkamp betreurt dat.

De Collegestraat in Assebroek is tot het eind van de Paasvakantie onderbroken voor het verkeer. Er komt een nieuwe rijweg tussen de Vondelstraat en het verkeersplateau aan de school. De aannemer is op Paaszaterdag gestart met die werken.

Tussen april en juni plant de Vlaamse Waterweg werken aan de bruggen in Damme. Die krijgen een opknapbeurt. De werken kunnen voor verkeershinder zorgen.

Op 19 april start de Meifoor in Brugge. Er worden 86 attracties verwacht op het Zand en in het Koning Albertpark, onder meer de nieuwe attractie Extreme. De foor zal dit jaar duren tot 12 mei. Op Hemelvaartdag 9 mei trekt de Heilig Bloedprocessie door de straten van Brugge.

Jong Male VV kan op zondag 14 april kampioen worden in tweede provinciale A van het voetbal. Ze moeten dan spelen tegen Diksmuide. Morgen zaterdag moet Jong Male uit spelen op Veurne.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.