Regio-nieuwtjes in het kort

De fuif ‘Lucht in ‘t Donker’ van jeugdhuis Comma in het Entrepot in Brugge werd afgelopen vrijdag vroegtijdig stilgelegd, zoals eerder al gemeld. Het dansfeest werd speciaal georganiseerd voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. Op een bepaald moment raakten enkele meisjes in paniek nadat ze vermoeden dat ze het slachtoffer zouden zijn geweest van ‘needle spiking’. Of het onbewust geprikt worden en een dosis drugs toegediend krijgen zonder echt besef. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar er werden uiteindelijk geen prik-sporen vastgesteld. Toch besliste jeugdhuis Comma om de fuif in het Entrepot vroegtijdig stil te leggen.

En de Conzettbrug over de Coupure in Brugge gaat opnieuw open voor fietsers en wandelaars, al is dat maar tijdelijk. De brug raakte in december beschadigd door een defecte rem waardoor ze neerstortte in het water. De Vlaamse Waterweg stelt de brug vanaf vandaag weer open voor gebruikers van de Vesten. Een deel van de brugreling moet de volgende weken wel nog vernieuwd worden. Daardoor zal de brug weer even buiten gebruik zijn. Maar alle andere herstellingen zijn inmiddels al uitgevoerd waardoor de Conzettbrug weer veilig kan gebruikt worden.

De Paasfoor op de Markt in Brugge mag nog tot en met morgen blijven staan. Woensdag moet het plein vrij zijn voor de wekelijkse marktdag. De foorhouders kregen van de stad twee extra dagen in Brugge. Op vrijdag 19 april start dan de Meifoor.

De lentetemperaturen van zaterdag en zondag waren een opsteker voor de toeristische sector in Brugge en aan de Vlaamse kust. Het was zoeken naar een vrij plaatsje op een terras. Bij de ijsjesverkopers was er een wachtrij. Ook de uitbaters van strandbars zijn tevreden. Zij kregen zondag heel wat volk over de vloer. Ook op de Markt in Brugge was er zeer veel volk. In de Breidelstraat was het op de koppen lopen.

Het zijn alweer drukke dagen geweest voor het team van de MUG Heli met standplaats aan het AZ Sint-Jan in Brugge. De piloot en hulpverleners moesten zondag verschillende keren uitvliegen voor dringende medische tussenkomsten, in Veurne, in Zedelgem, in Wetteren en ook in Wachtebeke. Deze ochtend moesten ze ook al twee keer uitrukken, naar Eernegem en ook naar Lichtervelde.

Het Albertplein in Knokke zit in een nieuw kleedje. Er werd heel wat groen voorzien op het plein en verder is er een koepelgebouw waar de uitbaters van het gekende hotel Memlinc een brasserie zullen uitbaten vanaf de maand juni. Er komt ook een ruim terras voor het koepelgebouw. De meningen over het vernieuwde plein zijn verdeeld.

Vanaf mei zullen de inspecteurs van de politiezone Het Houtsche bodycams dragen. De agressie tegen de politiemensen is immers met 22% gestegen. De Politiezone is bevoegd voor de gemeenten Beernem, Oostkamp en Zedelgem.

Vlaams Minister voor Onderwijs Ben Weyts trekt meer dan een miljoen euro uit voor Brugse scholen. Het gaat om het SFX Instituut, de Heilige Familie en het Sint-Jozefsinstituut.

De Brugse basketbalclub Avanti Brugge moest het voorbije weekend naar Namen voor een uitwedstrijd. Ze gingen er winnen met 72-105 cijfers. Het was meteen een opsteker voor de nieuwe coach Kris De Pauw.

En Jong Male VV moest zaterdagavond uit spelen op Veurne. Ze hebben die wedstrijd met 5-1 verloren. Nu zondag spelen ze thuis tegen Diksmuide. Jong Male staat momenteel nog 1 puntje voor op tweede in het klassement Houthulst.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.