Regio-nieuwtjes in het kort

De twee West-Vlaamse procureurs die eerder geschorst werden naar aanleiding van de fraude bij het magistratenexamen, mogen het werk nog niet hervatten in respectievelijk Brugge en Ieper. Dat heeft de tuchtrechtbank in hoger beroep beslist. De twee magistraten hadden beroep aangetekend tegen hun schorsing. Vorige maand besliste de West-Vlaamse procureur om hen te schorsen. Hun beider zoon nam in januari deel aan het magistratenexamen maar kende blijkbaar vooraf de vragen. Die waren hem toegespeeld door een advocaat-generaal in Gent. Of z’n ouders daarin een rol hebben gespeeld, wordt momenteel onderzocht. Er werd een huiszoeking verricht in het advocatenkantoor waar de fraude ontdekt werd. Het bewuste examen werd nietig verklaard; komend weekend wordt er een nieuw georganiseerd.

Dinsdagnamiddag is in de Anton Verhulststraat in Assebroek een boom omgewaaid door de stevige wind die er toen stond. De boom stond op privéterrein maar belandde op de openbare weg. De Brugse brandweer kwam ter plaatse om de boom te verzagen en maakte zo de weg weer vrij. Er was enkel schade aan een tuinafsluiting.

Nu zaterdagochtend om 11 uur wordt het totaal heraangelegde Minnewaterpark in Brugge feestelijk geopend. Er zullen toespraken zijn van Burgemeester Dirk De fauw en Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem, waarna er een drink volgt ter hoogte van de toegang Colettijnenhof. Een dag eerder al is er ook feest in Assebroek want daar wordt vrijdagavond om half zeven eindelijk de heraangelegde Bloemenwijk feestelijk ingewandeld. De werken namen heel wat tijd in beslag. Ook daar zullen de Burgemeester en de Schepen present zijn en wordt er met de buurt getoost op de realisatie.

Het zal vandaag niet overal Buitenspeeldag zijn. Het event werd geschrapt omwille van de slechte weersvoorspellingen en dat in meerdere gemeenten, onder meer in Koksijde en in Lichtervelde. Er wordt regen voorspeld voor deze namiddag. In Torhout worden er fikse buien verwacht en wordt alles omgezet in een binnenspeeldag. In Loppem, deelgemeente van Zedelgem zou het nieuwe speelplein vandaag geopend worden.

In West-Vlaanderen lag het treinverkeer vanmorgen stil op twee plaatsen door aanrijdingen op het spoor. Dat was het geval in Loppem en in Harelbeke. In Loppem was een pony op de sporen terechtgekomen en die werd aangereden door de aanstormende trein, in Harelbeke werd een persoon aangereden.

In Zeebrugge is er vermoedelijk hinder met een wissel voor de kusttram. Daar is dinsdag nog maar eens een kusttram ontspoord op dezelfde plaats van het vorige ongeval. Het tramverkeer lag terug een tijdje stil. De Lijn zal nu onderzoeken waar het foutgelopen is.

Bij werken in Koekelare werden dinsdag zowel een water- als een gaslek vastgesteld. De water- en gasmaatschappij werden ter plaatse gestuurd.

In Brugge is op 72-jarige leeftijd totaal onverwacht Dirk Heyns thuis overleden. Hij was rijkswachter in Brugge maar ook de secretaris van de Heemkundige Kring Sint-Kruis en vrijwilliger in het Stadsarchief. Hij ging er elke week op dinsdag helpen. De uitvaartplechtigheid was heden woensdag gepland.

Fernand Bonte gaat op 1 mei op pensioen. Hij was de wijkinspecteur op Male in Sint-Kruis. De sympathieke agent moest in zijn carrière heel wat burenruzies en twisten in de wijk oplossen. Hij nam altijd tijd voor een praatje met iedereen en was als wijkagent zichtbaar aanwezig in zijn buurt. Hij neemt deze maand nog zijn vakantiedagen op. Het is nog niet duidelijk wie hem zal vervangen op de wijk Male.

Tegen juni moeten alle werken langs de Natiënlaan in Knokke klaar zijn. In beide richtingen werd er gewerkt. Er waren rioleringswerken nodig. Nu worden nog de nieuwe toplagen aangebracht en ook de wegmarkeringen.

De Doornhut in Sint-Kruis is terug open voor het verkeer. De aannemer is op tijd klaar geraakt met de werken. De rijweg werd gedeeltelijk vernieuwd en de parkeervakken onthard. Het was met de omleiding veel drukker geworden in de anders zo rustige Beukenlaan en De Linde.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.