Regio-nieuwtjes in het kort

Vanmorgen vroeg rond half vijf deed er zich op de nieuwe A11-autosnelweg in de richting van Brugge een ongeval voor. Meer bepaald ter hoogte van de afrit Brugge-Zeehaven. Daar verloor de chauffeur van een personenauto de controle over zijn voertuig waarna hij aan het slippen ging. Vervolgens kwam hij tegen de betonnen middenberm tot stilstand. De onfortuinlijke man werd door de 112 gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Onderzoek zal moeten uitwijzen of de ietwat winterse weersomstandigheden aan de basis van het ongeval zouden liggen.

Woensdagavond rond zes uur werd de Brugse Brandweer opgeroepen naar de Westmeers in Brugge. Daar was er nogal wat rookontwikkeling vanuit een rijhuisje nadat de bewoonster vergeten was dat er nog een potje op het vuur stond. De pompiers van de voorpost waren snel ter plaatse in de Westmeers maar had toch wel even moeite om met de zware pomp- en ladderwagens tot aan de woning te geraken. Daarna was de situatie vlug onder controle en bleek de schade mee te vallen, wat rookschade niet te na gesproken. De vrouw des huizes had wat van die rook ingeademd en werd ter plaatse verzorgd.  De brandweer van Brugge werd woensdag eerder al opgeroepen naar Geervelde in Assebroek. Een oldtimer Volkswagen camperbusje had er vuur gevat. De wagen liep daarbij zware schade op. Tijdens de bluswerken werd de straat afgesloten voor alle verkeer.

De expo rond 100 jaar Ferry Boats in de kerk van Zeebrugge lokte inmiddels heel wat volk. Veel groepen gingen al langs en velen herinneren zich nog heel wat van de ferryschepen die vanuit Zeebrugge vertrokken. Nu is er geen ferry meer uit Zeebrugge en gebruiken de meesten de kanaaltunnel zowel over de weg als per trein. Het is een vlotte verbinding tussen Noord-Frankrijk en Engeland. De expo is te bewonderen tot en met nu zondag 21 april in de Sint-Donaaskerk in Zeebrugge. Op Erfgoeddag krijg je de laatste kans voor een bezoek.

Het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge wordt vandaag officieel geopend voor genodigden. Het wordt het Huis van de West-Vlaming waar je terecht zal kunnen voor alle info maar ook streekproducten zal kunnen kopen. Er komt nog een feest voor alle West-Vlamingen waarbij Wim Opbrouck aangesteld is als curator en een volledig  programma heeft uitgewerkt. Alle West-Vlamingen zullen uitgenodigd worden om het vernieuwde gebouw te ontdekken. Jarenlang werd daar de provincieraad gehouden vooraleer die later verhuisd is naar het Boeverbos.

Nu zondag is er in Adinkerke, deelgemeente van De Panne het Europees Kampioenschap meeuwen schreeuwen. De deelnemers komen uit tal van Europese landen. Ze verwachten er heel wat deelnemers. Het is een uniek kampioenschap.

In tal van plaatsen werd de buitenspeeldag van gisteren woensdag afgelast. De weersvoorspellingen waren te slecht. In Brugge ging het wel door met onder meer spelen op de Burg. Het was woensdag het startschot van een heus buitenspeeljaar voor Brugge waarbij het spelen buiten de komende maanden flink zal gepromoot worden. Zo krijgen de organisatoren van de buurtfeesten de vraag om ook een speelstraat te houden de dag van hun feest zodat de kinderen in een verkeersvrije straat kunnen ravotten.

De Paasfoor in Kortrijk lokte dit jaar meer bezoekers. Er zijn echter gemengde reacties over het nieuwe foorplein op parking 4 van Howest. Het lag te ver weg van de andere pleinen met foorattracties. Het weer was dit jaar ook een tegenvaller voor deze foor. Nu vrijdag start de Meifoor in Brugge. Ze hopen op beter weer. De Power of Heroes is er alvast een tweede nieuwe attractie.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.